Kultúra

2011.12.12. 13:05

Mesélő veszprémi diákok

Idén tízedik alkalommal rendezték meg december 8-án a Jendrassik-Venesz Középiskola és Szakiskolában a Heltai Gáspár városi mesemondó versenyt. Húsz veszprémi középiskolai diák mondta el szórakoztató és tanulságos történeteit egy ugyancsak szép számú közönség és egy figyelmes szakmai zsűri előtt.

Napló

Kilenc évvel ezelőtt két középiskolai magyartanár fejéből pattant ki az ötlet, hogy lehetőséget kellene teremtani veszprémi és Veszprém környéki általános- és középiskolások számára, hogy nagyobb nyilvánosság előtt mesés történeteket mondhassanak el, amik között modern-, nép- és műmesék egyaránt szerepelhetnek. Az első néhány évben még viszonylag nehéz volt megmozdítani a veszprémi fiatalokat, de egy idő után egyre többen lettek, aztán évről évre egyre gyakrabban, már-már visszajáró résztvevők is megjelentek a mesélők között.

Mint ahogyan visszajáró vendégekké váltak a zsűri tagjai is. Kaiser Márta Alexandra és Szűcsné Pintér Rozália az első évtől kezdve állandó szakmai segítői a rendezvénynek. Munkájukkal nagymértékben hozzájárulnak, hogy évről évre egyre színvonalasabb produkciók születhessenek. Ugyancsak hagyomány, hogy az iskola részéről szintén egy fő szerepel a zsűriben. Az idei évben Szakács Károly igazgatóhelyettes képviselte a házigazdákat.

A zsűri és a közönség tagjai is megállapíthatták, hogy színvonalas történeteket, jól előadott meséket hallgathattak. Bár majdnem az összes résztvevő megérdemelte volna, hogy valamilyen jutalomban részesüljön, de jutalmazni csak négy előadót tudott a zsűri.

Első helyezett Hadnagy Peggi lett, a Vetési Albert Gimnázium tanulója, felkészítő tanára Dr. Szilágyi Istvánné. A második díjat megosztva hirdették ki Pintér Attila, az Ipari Szakközépiskola és Gimnázium diákja és Renkó Tamara a Lovassy László Gimnázium tanulója között. Attilát Szabó Kalliopé készítette fel, Tamarának pedig Dr. Vondervisztné Kapor Ágnes a mentora. A harmadik helyen ugyancsak a Lovassy László Gimnázium diákja, Nagy Dorina végzett, őt Wenczel Zsuzsanna készítette fel a versenyre.

Az évforduló kereksége és a rendezvény sikere, a résztvevők aktivitása és eredményes szereplése arra buzdítják a szervezőket, hogy tovább folytassák ezt a tíz évet, és ezúton is köszönik minden eddigi résztvevőnek és segítőnek a munkáját, s a jövőben is várják iskolájukba a lelkes mesemondókat és mesehallgatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!