Kultúra

2011.12.07. 16:58

Ötvennyolc éve alakultak

Veszprém - Emlékeik és történetük felidézésére gyűltek össze a veszprémi Közgazdasági Szakközépiskola Téry Ödön Országjáró Diákok Körének (ODK) tagjai.

Szabó Zsuzsanna

Az ötvennyolc éve alakult természetjáró szakosztály tagjai kellemes hangulatú beszélgetésen idézték fel az elmúlt fél évszázad történeteit, a "térysek" múltját. A csapatinduló eléneklése után az egybegyűlteket id. Szathmáry Árpád alapító köszöntötte.

Az egyesület tagjai kirándulásaik alkalmával közérdekű munkákat végeztek, turistautakat tettek rendbe, tisztítottak ki és turistajeleket festettek. A kör még ma is működik, tagjai kéthetente szombatonként kirándulnak főként a Balaton-felvidéken és a Bakonyban - tudtuk meg ifj. Szathmáry Árpádtól, a Közgazdasági SZKI igazgatójától, aki gyerekora óta tagja az édesapja által alapított természetjáró körnek. Hozzátette, az új köznevelési törvény az érettségi előtt álló diákoknak kötelező óraszámú önkéntes munkát ír elő, ezért azt tervezik, a tanulók ezek egy részét a természetjáró körrel együttműködésben, a turistaútvonalak és kirándulóhelyek megtisztításával, rendebetételével töltik majd el. A kör tagjai szívesen várják az újonnan csatlakozókat.

Az iskola könyvtárában a kör nyári táborozásainak emléktárgyait, használati eszközeit bemutató kiállítás is nyílt. Egy nagyméretű tablón kívül turistajelfestő ecsetek, tábori evőeszközök, régi kulacsok és katonai zsebkályha is látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!