Kultúra

2012.02.09. 06:20

Mackókiállítás

Ajka - Minden, ami maci címmel nyílt kiállítás a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ József Attila úti épületében.

Tóth B. Zsuzsa

A tárlatnyitón Simonné Kósa Zsuzsanna köszöntötte az érdeklődőket. Mint mondta, tavaly még maguk a szervezők sem hitték, hogy az első mackó kiállítás ekkora sikert arat, és hogy azt már egy év múlva követnie kell az újabbnak. Ezúttal a gyerekek, főleg a diákok játékmackóiból és az azokat ábrázoló tárgyakból sikerült összegyűjteni több százat, így lett igazán színes a kiállítás. A rengeteg kisebb-nagyobb kedvenc játék, vidám és szomorú, apró és méretes, öreg és új alvótárs mellett a kiállításon helyet kaptak például bögrék, könyvek, meleg pulcsik, de ott vannak a mackók a dobozra kasírozva, hátizsákra varrva és a perselyen is. Mind a mackókról szól és értékes tárgy annak, akié. Most pedig, amikor itt az ideje, hogy a medve előbújjon a barlangjából és megjósolja a további időjárást, éppen aktuális a különleges tárlat. A megnyitót a Fekete-Vörösmarty Iskola 1. e. osztályosainak műsora színesítette, amelyet saját rajzaikkal illusztráltak. A kiállítás február 10-ig látható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!