Kultúra

2012.03.29. 14:50

Kis iskola diákjainak nagy sikere

Ajka - A kétévenként megrendezett megyei furulyaversenyen nagy meglepetésre alsóörsi diákok remekeltek a városi, zeneiskolákban tanuló társaikkal szemben is.

Tóth B. Zsuzsa

A megmérettetés résztvevői tizenkét településéről érkeztek. Az ajkaiak mellett alsóörsi, balatonfűzfői, balatonkenesei, devecseri, nagyvázsonyi, pápai, sümegi, székesfehérvári, tapolcai, veszprémi és várpalotai diákok versengtek. Mint azt köszöntőjében Cserményi Zsolt igazgató elmondta, a rendezvény a nyolcadik a megyei furulyaversenyek sorában.

A négy korcsoportban indulók közül a legszebben a második korcsoportos alsóörsi Mórocza Fanni játszott, ő lett az abszolút összetett győztes, nívó arany elismerést érdemelt. Felkészítő tanára Orbán Dénes, zongorán Körmendi István kísérte. Akárcsak a szintén alsóörsi Sebestyén Mátét, aki a harmadik korcsoportban részesült nívó arany díjban. Mindkét diák magántanulóként ismerkedik a zenével. Az ajkai Kovács Gergő az első korcsoport legjobbika volt, nívó arany elismerést kapott. Szintén nívó aranyban részesült ebből a korcsoportból a veszprémi Kulman Gergő. Arany elismerést rajtuk kívül még 13 diák kapott. Pápáról Bauer Emese, Bauer Katalin és Fuchs Máté, Veszprémből Rogácsi Eszter, Patkós Márton, Várpalotáról Vonyó Viktória, Ajkáról Riba Zsuzsanna, Sümegről Ferenczi Hella és Jeszenszky Dóra, Székesfehérvárról Végvári Gyöngyvér és Végvári Dorottya, Balatonkeneséről Goór Júlia.

- 1996-ban Bedők László kolléga álmodta meg és rendezte az első találkozót. A most részt vevő iskolák tanulói rendszeresen induló, visszatérő versenyzők. Sokat közülük személyesen is ismerünk - mondta az igazgató. A zsűri - Mohl Imre, a szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola tanára, valamint munkatársa, Feriencsik László tanár - értékelte a diákok produkcióit.

Címkék#furulya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!