Kultúra

2012.05.15. 06:25

Átadták a Csermák-díjakat

Veszprém - Dr. Nagy Tamásné gordonkatanár és Márkus Ágnes gordonka szakos növendék vehették át az idei Csermák-díjakat a fesztivált záró hangversenyen.

Balla Emőke

A Csermák Antal Alapfokú Művészetoktatási Intézmény idén immár tizennyolcadik alkalommal rendezte meg a Csermák-napok zenei fesztivált.  A szervezők öt nap alatt húsz rendezvényt kínáltak a különböző korosztályoknak: kakaókoncerteket óvodásoknak, hangszerbemutatókat  kisiskolásoknak,  zenei műveltségi és városismereti vetélkedőket, hangversenyeket  nagyobbaknak, anyák napi köszöntőt az idősek otthona lakóinak.  Az idei év újdonságai a verbunkoszenei est és konferencia, a  fafúvós emlékverseny, a  gitárosnap, a  fesztiválzáró felvonulás volt.  A Csermák-napok zenei fesztivál értékteremtő rendezvénysorozat, mely gazdagítja Veszprém sokszínű kulturális és zenei kínálatát. A fesztivál  évről évre  helyet ad a társművészeteknek, kiállításoknak; idén Varga Erzsébet Rózsakert című  tárlata nyílt.

A Veszprém Polgárai a Városi Zenedéért Alapítvány 1995-ben alapította a Csermák-díjat, melyet minden évben egy-egy  kiemelkedő pedagógusnak, illetve tehetséges, versenyeken elismerést szerzett növendéknek szavaznak meg. Az idei Csermák-díjat - és vele Hoffer Ildikó keramikus egy-egy kerámiáját - dr. Nagy Tamásné gordonkatanár és Márkus Ágnes gordonka szakos növendék (Pájer Sára és Bóna Katinka tanítványa) vehette át Brányi Mária alpolgármestertől és dr. Simon Attilától, a díjat alapító alapítvány elnökétől. 


 


A Csermák-napok zenei fesztivált záró gálahangversenyen az intézmény  együttesei, zenekarai léptek fel a zeneiskola hangversenytermében: az Írisz kisegyüttes  (művészeti vezető: Békei Natália), a  Népzenei együttes (művészeti vezető: Bódis Erika), a  Tücsök vonószenekar (vezényelt: Demel Eszter), a VVV Csermák gyermekkórus (vezényelt: Erdélyi Ágnes), a  Gitárzenekar (művészeti vezető: Nagy Csaba), a Gárdonyi Zoltán Kamarazenekar (vezényelt: Demel Eszter), valamint a Veszprémi Ifjúsági Fúvószenekar (vezényelt: Szuromi Miklós).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!