Kultúra

2012.07.21. 05:20

Kubai világszenzáció - Buena Vista Social Club az aréna színpadán

Veszprém - Hiába világsztárok, nem fordultak különleges kéréssel a szervezőkhöz a Buena Vista Social Club zenészei.

Szabó Péter Dániel

Már csütörtökön megérkeztek Magyarországra a péntek este, a Veszprém Arénában koncertező kubai muzsikusok, mondta el lapunknak Mészáros Zoltán fesztiváligazgató.

- Az előzetes megállapodásnak megfelelően Ljubljanából hoztuk őket, s szombaton az ausztriai Wiesenbe szállítjuk tovább a nyári Európa-turnén lévő csapatot. A húsznál is több tagot számláló zenekar egyébként egy Balaton-parti hotelban szállt meg, köztük az örökifjú énekesnő, Omara Portuondo és az alapító gitáros, Eliades Ochoa - mondta el a fesztiváligazgató, akitől megtudtuk, a csapat jó része pihenéssel töltötte az időt a szállodában, ám a négy fiatal muzsikus a szervezők által biztosított kísérettel már csütörtökön megízlelte a veszprémi éjszakát.

Mészáros Zoltán fesztiváligazgató azt is elmondta, nem voltak különleges kérései az arénát megtöltő Buena Vista Social Clubnak, persze azért finom étkek és jófajta italok várták őket a Veszprém Aréna öltözőjében.

Nagy izgalommal készült az esti szuperkoncertre a Gyöngyhalász zenekar is. A latin muzsika veszprémi nagyköveteinek is bátran nevezhető csapat tagjai 13 esztendeje zenélnek együtt, s nem titkolják, eddigi pályafutásuk egyik csúcspontjának tartják, hogy a világszerte (el)ismert Buena Vista Social Club előtt léphetnek színpadra.

- Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy stílusában a világ szűk élvonalába tartozó kubai zenekar előtt játszhatunk, ezért hetek óta gőzerővel próbálunk, s válogatjuk a dalokat a koncertre. Meglepetésként az Omara Portuondo által is rendszeresen énekelt Dos Gardenias című dalt is műsorra tűzzük, bízunk benne, hogy a művésznő tetszését is elnyeri majd a feldolgozás - mondta el a koncertet megelőzően  Rauscher Géza, a Gyöngyhalász latin zenekar gitárosa, aki hangsúlyozta, bíznak benne, hogy a fellépés után személyesen is találkozhatnak a nagynevű Buena Vista Social Club zenészeivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!