Kultúra

2012.10.16. 15:02

Váljanak példaképpé - Emlékdiplomásokat és pályakezdőket köszöntöttek

Veszprém - Arany-, gyémánt-, vas- és rubin diplomás pedagógusokat, valamint pályakezdőket köszöntöttek a keddi városházi ünnepségen.

Balla Emőke

Jelképes a helyszín, mondta köszöntőjében Némedi Lajos alpolgármester. A városházi ünnepség azt jelképezi, a pedagógusokat nemcsak a hivatal, az egyetem köszönti, de egy egész város köszöni meg a munkájukat; mindazt az energiát, empátiát, szeretetet, amit szívükből-lelkükből adtak a tanulóknak. Az alpolgármester a fiatalokat arra biztatta,váljanak példaképpé diákjaik számára, hogy pályájuk végén elmondhassák: megérte ezt választani.



Dr. Poór Zoltán, a neveléstudomány kandidátusa, a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar mb.intézetigazgatója az emlékdiplomákat kiállító intézmény nevében alkotó örömet kívánt az emlékdiplomásoknak, a fiataloknak pedig azt, sose adják fel. Szauer István, a polgármesteri hivatal oktatási és sport irodájának vezetője is azt mondta a pályakezdőknek, bízik benne, nem hagyják  el ezt a pályát.

Az ünnepségen arany diplomát vehetett át az ötven éve végzett Varga Ágota és Gelesz Jánosné, gyémánt diplomát a hatvan éve végzett Bősze Lászlóné, Lomnicy Gyuláné, Gyöngy Gyuláné és Szabó Gyuláné, vas diplomát a hatvanöt éve végzett Kisunyomi Gyuláné, Meggyes Béláné és Kováts Sándorné. Dr. Szabó Lászlóné hetven éve végzett, rubin diplomát érdemelt ki, a rendezvényen nem tudott részt venni. Veszprémben - illetve Gyulafirátóton - kilenc pályakezdő kezdte a tanévet: egy pedagógus óvodában, hat pedagógus általános iskolában, két pedagógus pedig középiskolában.

A megemlékezésen a Simonyi Zsigmond Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola 4/a. osztályos tanulói adtak műsort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!