Kultúra

2013.03.05. 20:01

Anna képviseli a megyét a népdalversenyen

Cseh Anna, a Ramassetter iskola diákja képviseli Veszprém megyét a Tiszán innen–Dunán túl elnevezésű népdaléneklési verseny országos döntőjén Budapesten május 11-én a Néprajzi Múzeumban.

Tisler Anna

A verseny megyei fordulóját február 27-én tartották Veszprémben a Simonyi iskolában. Anna első helyezését értékesebbé teszi az, hogy hatodikosként a hetedik és nyolcadik évfolyamosok számára meghirdetett versenyen győzött.

Mint felkészítő tanárától, Bókkonné Nyerges Saroltától megtudtuk, a versenyen fiatalabbak is indulhattak, ha elfogadták azt, hogy a náluk akár két-három évvel idősebbekkel mérik össze őket a zsűri tagjai.

Cseh Anna, Bókkonné Nyerges Sarolta és Slabár Barbara (Fotó: Tisler Anna)

Annától megtudtuk, hogy Békefi Antal gyűjtéséből származó bakonyi népdalcsokorral nevezett be.

Másik városi résztvevője is volt a versenynek, az ötödikes Slabár Barbara, aki sümegi népdalokat adott elő Barsi Ernő gyűjtése alapján, harmadik helyezést szerzett.

Barbara elmondta, hogy a verseny iskolai fordulóját február 14-én tartották, amelyen ők ketten bizonyultak a legjobbnak. Azt követően alig két hét alatt készültek fel a megyei fordulóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!