Kultúra

2013.04.01. 17:00

Sikeres nemzetiségi diákok

Mosonmagyaróvár - Több Veszprém megyei diák is eredményesen szerepelt az idei német vers és prózamondó verseny regionális döntőjében, tudtuk meg Wágenhoffer Kornéliától, a Magyarországi Német Szövetség regionális irodájának vezetőjétől.

Győrffy Árpád

A Mosonmagyaróváron tartott megmérettetésen a megyénkben működő nemzetiségi általános iskolákat 28 diák képviselte. A Hochdeutsch, azaz irodalmi német nyelvi kategóriában Varga Rebeka, a pápai Munkácsy Mihály Általános Iskola tanulója teljesítményével az országos döntőbe jutott. A felkészítője dr. Hauberné Szabó Tímea volt. A Mundart, azaz nyelvjárás kategóriában a Városlődi Általános Iskola tanulói közül Horváth Laura második, Lugosi Ádám ötödik lett. A felkészítőjük Ádámné Grimmajer Tímea, illetve Dávodi Katalin volt. A kategória negyedik helyét szerezte meg Varga Dominika, a nemesvámosi Petőfi Sándor Általános Iskola tanulója, akit Peidl Éva készített fel a regionális döntőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!