Kultúra

2013.06.11. 10:59

Szlovákiai magyaroknál vendégeskedett a Veszprém-Bakony Táncegyüttes

A Veszprém-Bakony Táncegyüttes képviselte Veszprém városát az országos népművészeti fesztiválon Galántán.

Balla Emőke

A legnagyobb szlovákiai civil szervezet, a CSEMADOK negyvenhetedik alkalommal rendezte meg az Országos népművészeti fesztivált Galánta járásban. Veszprém városát képviselve a Veszprém-Bakony Táncegyüttes is részt vett a több ezer néptáncost, népzenészt felvonultató programsorozaton. Az együttes Diószeg szabadtéri színpadán adott műsort, ahol több helyi művészeti csoport mellett törökországi néptáncosok, zenészek is bemutatkoztak.

A Veszprém-Bakony Táncegyüttes több alkalommal bemutatkozott a galántai országos népművészeti fesztiválon (Fotó: Veszprém-Bakony)

A Deáki településen zajlott szlovákiai magyar néptánccsoportok, énekesek, mesemondók fesztiválján a színpadi bemutatók szakmai értékelésében zsűritagként Simon Gábor és Kovács Norbert, a veszprémi csoport vezetői is részt vettek. Az esti gálában a legkiválóbb szlovákiai magyar néptánccsoportok mellett a Veszprém-Bakony Táncegyüttes is szerepelt, nagy sikert aratva.

 

A veszprémi táncosok Deáki ezer éves templomában ünnepi istentiszteleten vettek részt és megkoszorúzták Szent István emlékhelyét.

A program végén a CSEMADOK galántai székházának udvarán felállított szabadtéri színpadon mutatta be műsorát az együttes.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!