Kultúra

2013.08.13. 08:52

Vad színek harmóniája

Csopak - Iszonyú színek, nyers, élénk, vad színek különleges társításban - mutatta be Kovács Tibor festőművész képeit dr. Herth Viktória művészettörténész úgy, ahogy első pillantással meglátjuk azokat.

Győrffy Árpád

Ugyanakkor az is kiderül, hogy a meglepő, meghökkentő színek pontosan úgy jók, ahogy vannak. Kovács Tibor merészsége mögött fantasztikus szakmai tudás és biztos esztétika van - mondta a művészettörténész, aki végigelemezte a művész festői technikáját, eszközeit.

Kovács Tibor szerinte megtalálta az önkifejezésének módját, eszközeit, technikáit, és az már önmagában is nagy érték, amikor egy művész bír egy saját nyelvet.

A megnyitón a Sonora Classiqua együttes játszott klasszikus szerzeményeket. Fotó: Győrffy Árpád

Ezeken a képeken van minden: vad szín, villogó pont, végtelen tér, síkból épült test, lány ívek és nagyon-nagyon merész kontrasztok. Ez Kovács Tibor művészete, ez ő és senki más - mondta Herth Viktória a szekszárdi művészről.

A megnyitón a Sonora Classiqua együttes - Schöngruntner Eszter (fuvola), Tartcsay Beáta (hegedű), Revóczki Renáta (cselló), Molnár Zoltán (brácsa) - muzsikált.

Kovács Tibor kiállítása a hétvégéig tekinthető meg a község kultúrházának Csopak Galériaként működő nagytermében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!