Kultúra

2013.10.06. 11:15

A bíboros életútja

A Mária Rádió és a Mindszenty Alapítvány hagyományteremtő szándékkal hirdette meg „Devictus vincit”címmel Mindszenty József életéről, munkásságáról szóló történelemversenyét.

Balla Emőke

Dr. Szabó Tamás, a Mária Rádió elnöke elmondta, a rádió vezetősége tudatosan keresi azokat a lehetőségeket, amelyekkel új dolgokat, új együttműködéseket lehet bevinni a közéletbe. A Mindszenty történelmi verseny azért is nagyon fontos, mert Mindszenty bíboros személyisége egy olyan különös jelensége a magyar történelemnek, amelyet nem ismer a magyar közvélemény. A meghirdetett történelmi versennyel közel szeretnék vinni Mindszenty bíboros életútját, személyiségét a középiskolásokhoz az egész Kárpát-medencében.Kovács Gergely, a Mindszenty Alapítvány ügyvezetője a sajtótájékoztatón kiemelte, az alapítványnak fontos küldetése lett Mindszenty boldoggá- és szentté avatásának ügye.

Mindszenty olyan személyiség volt, akit mindig szerettek és tiszteltek a fiatalok, s vélhetően a történelemversenyen résztvevő fiatalok is rajongani fognak az ő személyiségéért.Pásti József tanügyi szakértő, a verseny szervezője hangsúlyozta, a történelmi verseny több fordulós, felmenő rendszerű, írásbeli, szóbeli (szituációs) feladatokra épülő vetélkedő, melyre három fős (egyházi és világi) középiskolás csoportok jelentkezhetnek. A verseny olyan diákok számára ajánlott, akik nyitottak a történeti valóság aktuális és modern értelmezésére, gondolkodásra, szóra, vitára, játékra bírják saját magukat és társaikat.A történelemversenyre október 30-ig jelentkezhetnek Kárpát-medence középiskoláinak tanulói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!