Kultúra

2014.01.07. 13:15

Írók és verselők a Pannon Egyetemen

Veszprém - Két kategóriában összesen közel 80 alkotással neveztek be a hallgatók és dolgozók a Pannon Egyetem idei írópályázatára.

Szabó Péter Dániel

Felföldi Gábor, az intézmény közművelődési titkára a Naplónak elmondta, kétévente várják a verseket és novellákat, az idei volt az ötödik kiírás. A verseket elemző zsűriben helyet kapott Botár Attila költő, műfordító, dr. Kovács Gábor irodalomtörténész, Battyányi-Nagy Annamária, az Egyetemi Versmondó Műhely tagja, míg a novellákról Tungli M. Klára költő, író, dr. Nagy András író, könyvszerkesztő és Tihanyi Rita egyetemi hallgató, az Egyetemünk újság munkatársa mondott véleményt.

Felföldi Gábor, a Pannon Egyetem közművelődési titkára (Fotó: Szabó Péter Dániel)

 

A közelmúltban tartott ünnepélyes eredményhirdetésen kiderült, hogy a 2013-as egyetemi írópályázaton a novella kategóriában Éltető Erzsébet alkotását találta a legjobbnak a zsűri, a második helyen Hatos Szabolcs, a harmadikon pedig Szauer Annamária végzett. Különdíjat vehetett át Horváth Virág és Véber Virág. A vers kategóriában Tokos Bianka bizonyult a legjobbnak, megelőzve a második Szanati Angélát és Éltető Erzsébetet, valamint a harmadik Kovács Ritát. Különdíjas Szabó Fanni lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!