Kultúra

2014.05.21. 18:05

Zene a levéltárban

Veszprém – Rendhagyó helyszínen, igen színvonalas koncertprogrammal mutatkozott be Lakatos Orsolya zongoraművész a közelmúltban.

Jákói Bernadett

A MNL Veszprém Megyei Levéltárának díszterme adott helyet Lakatos Orsolya szerzői estjének. A levéltár gyönyörű, kedvező akusztikával rendelkező díszterméről kiderült, hogy a kamarazenei koncertprogramoknak is megfelelő helyet kínál. A kárpátaljai születésű, a középfokú zenei tanulmányait Ungváron folytató, majd észtországi -, a tallini zeneakadémia zongora tanszakán diplomát szerzett zenepedagógus jelenleg a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola tanára, több zenésztársával mutatta be színvonalas önálló szerzői estjét.

Czingli Zsuzsanna, Lakatos Orsolya, Márkus Ágnes, Simai László és Sipos Csaba a koncerten (Fotó: Jákói Bernadett)

Az idei, tavaszi koncerten Fátrai Gabriella fagotton, Czingili Zsuzsanna hegedűn, Márkus Ágnes gordonkán -, Sipos Csaba vibrafonon, Simai László trombitán kísérte a művésznőt. Az 1990-ben Magyarországra áttelepült zenepedagógus nem ismeretlen a külföldi koncerttermekben sem, hiszen 2006-ban Tallinban, 2007-ben Lengyelországban, Varsóban voltak szerző estjei. Az első, saját kompozícióból álló zongoraszóló CD lemeze 1999-ben jelent meg a Felhők felett címmel. Lakatos Orsolya az ifjú zongorista-generáció egyéni hangot kereső, tehetséges képviselője. Kifejezésmódja a klasszikus zenében és a jazzben egyaránt nagyfokú jártasságot mutat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!