Kultúra

2014.10.15. 15:27

Igazi színházi élmény

Veszprém – Shakespeare Titus Andronicus című tragédiáját a Petőfi Színház társulata mutatta be a Latinovits–Bujtor Játékszínben.

Balla Emőke

Hová vezet a bosszúval kikövezett út, ahol nincsen elfogadás, megbocsátás, nincs empátia, csak saját sérelmeinket látjuk? Van-e értelme a közösség iránt felelősséget vállalni és vágyni az egyéni szabadságra? Ezekre a kérdésekre keres választ a Kéri Kitty rendezte előadás. Shakespeare születésének 450. évfordulóján Szalma Tamás Jászai Mari-díjas színművész miatt választotta az írónak ezt a ritkán játszott művét. Azt mondta, ő nem hisz az erőszakban, az empátia nélküli világban, családanyaként felelősséget érez azért, hogy a gyermekeknek milyen példát mutatnak a felnőttek. Szalma Tamás úgy nyilatkozott: Titus Andronicus szerepe fordulópont színészi pályáján. Erős változást okozott életében ez a szerep. Rendkívül intenzív, erős képekben, mozgásban gazdag előadást láthatnak a nézők. Katartikus élmény, igazi színház, amit nemcsak a Latinovits–Bujtor Játékszín bérleteseinek, de mindenkinek érdemes, sőt kell is látnia. Az elmúlt évek egyik legjobb előadása, ami a nézőt is gazdagítja, átformálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!