Kultúra

2014.10.07. 13:34

Mesélő diákok

Nagyalásony – A meséket mindenki szereti. Pici korban a szülők mesélnek boszorkányról, sárkányról elalváskor, óvodában az óvó néni törpékről, óriásokról, három próbáról, majd az iskolában már ők mesélnek maguknak, egymásnak.

Bokor Lívia

Így volt ez szeptember 30-án a népmese napján is. Délelőtt N. Péntek Zsófia írónő mesélt a kisdiákoknak, majd délután ő hallgatta a neki mesélő diákokat. Iskolánk immár a harmadik éve meseversennyel emlékezik Benedek Elekre.

Diákjaink meséltek. Elhangzott tréfás, humoros és megható mese is. Aki hallgatta, élvezte. A zsűrinek volt nehéz dolga, hisz dönteni kellett, ki érdemel bronz, ezüst, arany és gyémánt fokozatot. A nehéz feladat N.Péntek Zsófiára és Szűcs Istvánné Vera nénire várt.

Az elért mesefokozatok: Bronz: László Bianka, Kovács Tamás, 2. osztály; Ángyán Patrik, 5. osztály; Sperl Georgina, 8. osztály. Ezüst: Varga Orsolya, 4. osztály; Németh Eszter, 6.osztály; Varga Nikolett, 7. osztály. Arany: Baki Adrienn, Varga Fanni, 4. osztály; Tóth Eszter 6. osztály; Sényi Boglárka, 7. osztály.

Gyémánt mesélő lett: Tóth Zsófi, 3.osztály és Hujter Alexandra 8. osztályos tanulók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!