Kultúra

2015.01.21. 19:16

Hogyan kerülhetik el a veszélyhelyzeteket? - Bűnmegelőzés a színházban

Bűnök és bűnhődések címmel a Veszprém Megyei Baleset-megelőzési Bizottság a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályával közösen prevenciós színházi előadásra hívta a középiskolásokat szerdán a Hangvillába.

Kovács Erika

„Inkább velünk éld át itt, mint egyedül önmagadban!” – ez volt a fő mondanivalója a Pannon Várszínház előadásának, amit megtekintett Hatala József altábornagy, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, és Töreki Sándor dandártábornok, Veszprém megye rendőrfőkapitánya, megyénk polgármesterei, kormányhivatali és tankerületi vezetői is.

A darab négy rövid jelenetben olyan problémákat dolgozott fel, amelyek a fiatalokat érintik, ilyen a droghasználat, az internet veszélyei, a balesetek. Az előadás után a megyei rendőr-főkapitányság képviseletében Futtató Norbert alezredes, bűnmegelőzési osztályvezető, valamint Bankó Magda és Péter Katalin alezredes a diákokkal együtt megbeszélte a látottakat, külön utaltak a tanulságokra, saját tapasztalataikra.

– Az interaktív, megelőzési célú rendezvény országosan is az elsők között valósult meg Veszprémben, kiválóan alkalmas arra, hogy a fiatalok átéljék a rájuk leselkedő veszélyekkel kapcsolatos problémákat, és a dramaturgiai hatások által mélyebben megtapasztalhassák a következményeket – hangzott el az összegzésben. Molnár Ervin színész „közönségdíjat” vett át Töreki Sándor megyei rendőrfőkapitánytól.

A premier után még hat alkalommal játssza el a társulat a bűnmegelőzési témájú művet a veszprémi középiskolásoknak. A szervezők a jövőben a térség több nagyvárosába is szeretnék eljuttatni a kivételes programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!