Kultúra

2015.07.17. 18:58

Csendélet fotókba rejtve

Várpalota - Több mint 50 éve foglalkozik a fotózással Horváth Lajos, akinek felvételeiből pénteken nyílt kiállítás a Cappuccino kávézóban.

Szabó Péter Dániel

A Budapesten született fotográfus már tinédzserként megismerkedett a vizuális művészetekkel, állandó látogatója volt a rajz- és fotószakköröknek. Első komolyabb fényképezőgépét 1964-ben kapta, azóta rendszeresen megörökíti a számára érdekes, értékes pillanatokat - hangzott el a kiállítás pénteki megnyitóján, ahol rendhagyó módon az alkotó saját magát mutatta be az érdeklődő közönségnek.

Legfőképpen csendéletfotósnak tartja magát Horváth Lajos
Fotó: Szabó Péter Dániel

A Csóron élő, ma már nyugdíjas fotográfus hosszú éveken át hivatásos katonaként szolgált, a seregben töltött időszak is alkalmat adott számára a szakmai továbbfejlődésre. - Beosztásomnál fogva alkalmam volt rendszeresen fotózni és amatőr filmes alkotótáborokban dolgozni - mondta el a Naplónak a Székesfehérvári Fotós Klub kötelékében alkotó Horváth Lajos, akinek Várpalotán kiállított fotóin csendéletek, festői szépségű magyarországi tájak és virágok láthatók.

- Életem során bejártam az országot, éltem és fotóztam Pécsett és Kaposváron, valamint egy csodás somogyi faluban, Ladon is. Éppúgy elvarázsoltak ezek a tájak, mint jelenlegi otthonom, a Bakony - tette hozzá a magát alkotó embernek tartó fotós.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!