Kultúra

2016.01.14. 17:24

Meggyfavirágzás a múzeumban

Veszprém – Pasztell-, női portrék, bensőséges hangulatú enteriőrök, tanulmányrajzok A szépség vonzásában – Rippl-Rónai József világa című kiállításon Dohnál Szonja művészettörténész tartott szaktárlatvezetést a különleges művek között.

Kutasi Zsófia

Rendkívül nagy az érdeklődés az alkotások iránt, ami nem véletlen, hiszen olyan rajzokat, festményeket tekinthetnek meg az érdeklődők, melyek Rippl-Rónai korszakalkotó műveinek számítanak. Ezek közé tartozik többek között a Szappanbuborékot fújó nő vagy a Meggyfavirágzás.

Dohnál Szonja művészettörténész a művész főbb korszakait mutatta be az érdeklődőknek, valamint beszélt Rippl-Rónai József életútjáról is. A kiállításon negyvenhárom alkotás enged bepillantást az „első modern magyar” festőművész munkásságába
Fotó: Penovác Károly

Dohnál Szonja a művész főbb korszakait mutatta be az érdeklődőknek, valamint beszélt Rippl-Rónai József életútjáról is. A kiállításon negyvenhárom alkotás enged bepillantást az „első modern magyar” festőművész munkásságába. Láthatóak többek között kezdeti, ámde biztos rajztudásról árulkodó tanulmányok, jellegzetes kadmiumsárga színnel festett tájképek, valamint azok a kaposvári enteriőrképek, melyekben magára ismert az egykori polgáriasodó Magyarország.

A tárlat a kaposvári Rippl-Rónai Múzeum és a Laczkó Dezső Múzeum együttműködésének köszönhetően jött létre, Veszprémben február 28-áig látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!