Kultúra

2016.06.27. 14:06

FutuRobi kalandjai

Pápa – A Játékfesztivál már elmúlt, de Veres Róbert és az Esztrád Színház egyedi színdarabjának mondanivalója valószínűleg nyomot hagyott a fiatalokban.

Laskovics Márió

Június 19-én, a Pápai Játékfesztivál várkerti színpadán FutuRobi kalandjai címmel élő ökoshow-t láthattunk „McDc” Veres Róbert freestyle rapperrel, aki a konferanszié szerepkörét is ellátta a színpadnál mindkét nap, a közönség nagy örömére. Például kért a nézőktől három szót, majd azokból kiindulva elkezdett ütemre humorosan szövegelni. A rapper a budapesti Esztrád Színházzal közösen állított sátrat a Várkertben, ahol mindenféle játékokat játszhattak a gyerekek a természetvédelemmel és az egészséges életmóddal kapcsolatban, a jól válaszolók nyereményeket is átvehettek.

- Az Esztrád Színházzal valósítottuk meg ezt az ökoszíndarabot. Három kivetítőn, digitálisan megtervezett eseményekkel zajlik, FutuRobi, a jövőből jött kis robot az egyetlen szereplő, akit én mozgatok, a többi animált szereplő. A színpad előtt vannak díszletek, előttük pedig két élő színész interakcióban kalandozik a virtuális karakterekkel. Több fejezete van, például az egészséges életmód, a vízpazarlás, vagy a táplálkozás témakörben. A Játékfesztiválon kivetítők nélkül adtuk elő a műsort – mutatta be projektjét Veres Róbert. - Most az önálló fellépéseimen kívül ezzel járom az országot. Próbáljuk felhívni a figyelmet arra, hogy a gyerekek ne egyenek cukrot, ne szennyezzék a környezetet, zárják el a vízcsapot fogmosás közben. Ezek az apró dolgok is nagyon fontosak a jövő szempontjából. Már két éve adjuk elő általános iskolás és óvodás gyerekeknek, akik nagyon szokták élvezni. Közben táncoltatjuk őket, én mint FutuRobi beszélgetek is velük betanult forgatókönyv alapján, és a végén előjövők a díszlet mögül és rappelek is nekik a tanultakkal kapcsolatban. Akárcsak itt a Játékfesztiválon, a darabban is szabadon szövegelek. Próbálom belevonni a gyerekeket is, hogy egyes rímekre ők feleljenek. A FutuRobi az egyik kedvenc munkám, nagyon boldog vagyok, hogy részt vehetek benne – tette hozzá a 2001 óta szövegelő sztár, aki reméli, hogy a jövő évi Játékfesztiválra is meghívják. - Nagyon tetszik, hogy jól érzik magukat a gyerekek és a felnőttek, jók a programok – fogalmazott a rendezvényről a műsorvezetőként is bevont „McDc”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!