Kultúra

2016.06.12. 15:47

Közönségtalálkozó a Carmen rendezőjével

Veszprém – Rendkívüli közönségtalálkozón Oberfrank Pállal, a Carmen rendezőjével beszélgethettek a nézők.

Balla Emőke

A Veszprémi Petőfi Színház igazgatója, Oberfrank Pál Jászai-díjas színművész rendezte Bizet művét, a Carment, melynek premierjét két évvel ezelőtt júliusban tartották a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, a Magyar Állami Operaház következő évadának előbemutatójaként. A júliusi bemutatókon a sztárénekes, Rinat Shaham énekelte a címszerepet. Az izraeli származású mezzoszoprán a legrangosabb operaházakban énekelte már a szerepet, közel negyven különböző produkcióban. Ő hallható majd Veszprémben is, a Veszprémi Petőfi Színház és a Magyar Állami Operaház előadásán július 9-én, szombaton a Veszprém Arénában. A Carmen Bizet legnépszerűbb műve, melynek legszebb áriáit azok is ismerik, akik színpadon még nem látták az operát. Magával ragadó, elementáris találkozás, csodálatos, szenvedélyes zene.

A művet Oberfrank Pál rendezte. Vele találkozhattak, beszélgethettek, készíthettek közös fotót a nézők a vasárnap délutáni programon. Az érdeklődők közül többen elmondták, hogy operarajongók – van, aki rendszeresen jár a Magyar Állami Operaházba - és nagyon kíváncsiak erre a produkcióra. A rendezőt többek között az előadás létrehozásáról és a főszerepet alakító énekesről kérdezték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!