Kultúra

2016.09.16. 10:53

Az ég felé törekszenek - Elkezdődött a Kabóca Bábszínház XIII. Mesefesztiválja

Veszprém – A tudományt és a fantáziát segítségül hívva az ég felé fordítja a kicsik és nagyok figyelmét a Kabóca Bábszínház.

Kutasi Zsófia

Székely Andrea, a Kabóca Bábszínház igazgatója elmondta, az idei mesefesztiválon az ég felé törekszenek. A rendezvényen a tudomány világába is betekintést nyerhetnek a gyerekek, de a mesék, bábelőadások, foglalkozások sem maradhatnak el. Ehhez kapcsolódik a bábszínház Zűrbolygó, valamint a Nagyváradi Szigligeti Színház Liliput Társulatának Az égigérő fa című bábelőadása.

A fesztivál alatt a gyerekek és a családok egy hat méter átmérőjű felfújható, utazó planetáriumban csodálhatják meg az égi jelenségeket és utazhatnak képzeletben a naprendszerben. Hajdu Tamás, az ELTE csillagászati tanszékének doktorandusz hallgatója tart előadást a helyszínen. A szakember elmondta, az egész égboltot bemutatják, a speciális kupolával a csillagos eget bárhova elvihetik, csillagközi utazást, bolygókat, csillagrendszereket, galaxisokat, csillagködöket is be tudnak mutatni.

 

Sipos Tekla, művészeti titkár elmondta, a Mesefesztivál első napján a városi óvodákból, iskolákból fogadnak gyermekeket, akik turnusonként váltják egymást. Szombaton a családokat várják a planetáriumi nézelődésre, majd a Nagyváradi Szigligeti Színház Liliput Társulata Az égigérő fa című bábelőadást mutatja be.

A szakemberek workshopon vehetnek részt, melynek témája a színházi adaptáció lesz. A tervek szerint a bábszínház megtartja az éjszakai kalandtúrát.

Vasárnap a Buborék Bábszínház Hófehérke című előadását mutatja be, majd játszóház várja a kicsiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!