Kultúra

2016.11.25. 18:45

Jótékonysági kiállítás nyílt a Veszprémi Petőfi Színházban

Veszprém – A Zonta célkitűzése többek között a rászorulók, a tehetségek, a művészetek az egészségügy támogatása – mondta Kristóf Mihályné, a Zonta Club Veszprém soros elnöke.

Kutasi Zsófia

Szín-Játék-Szín (Zalától Nagybányáig) címmel rendezett a Zonta Club Veszprém kiállítást a Veszprémi Petőfi Színházban. A jótékonysági eseményen Kristóf Mihályné kiemelte, a Zonta a világban hatvanhét országban van jelen, ezerkétszáz klubbal és harmincezer önkéntes taggal. A célkitűzéseik fennállásuk óta változatlanok, rendezvényeiken a Zonta eszmeiséget szeretnék minél szélesebb körben bemutatni.

Fotó: Nagy Lajos

A köszöntőt követően Horváthné Farkas Beáta, a klub alapítója hét új Zonta tagot avatott fel, akik ünnepélyes fogadalmat tettek. Majd meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját.

Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója méltatta a Zonta tevékenységét. Kiemelte, örül, hogy évről-évre megtalálják az együttműködés lehetőségét.

 

Sulákné Hontai Mária, a Zonta Club Veszprém volt elnöke, a kiállítás ötletgazdája a kiállító művészek, Bottyán Marianna és Gróf Zoltán és a Zonta kapcsolatáról beszélt. Mint mondta, a képeken megjelenő fények, árnyékok és színek harmóniát teremtenek az ember lelkében. Hangsúlyozta, az alkotók a képek bevételéből a Zonta számára jótékonysági célra juttatnak, emellett egy-egy festményt ajánlottak fel a klub számára. A műveket november 26-án 19 órakor a Pannon Egyetem aulájában Gyertyafényes Advent című koncerten az adományozók között sorsolják ki. A bevételéből a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórházat támogatják.

A kiállítás megnyitóján Csák József, a Magyar Állami Operaház magánénekese beszélgetett az alkotókkal. Szó esett arról, hogyan indult a festőművészek pályája, mit jelent az alkotói munka, valamint a plein air, azaz a szabadban való festészetről is beszélgettek. A megnyitón közreműködött Hegedűs Valér zongoraművész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!