Kultúra

2016.12.05. 14:51

Adventi ajándék a Zeneiskolától

Ajka - Adventi hangversennyel ajándékozták meg az érdeklődőket az ajkai Zeneiskola tanárai, jelenlegi és korábbi növendékei a Jézus Szíve Katolikus Templomban, vasárnap este.

Kovács Erika

Zsúfolásig megtelt a templom érdeklődőkkel, ahol az előadókat nagy tapssal jutalmazta a közönség. Felcsendült többek között A.L .Webber Pie jesu című műve, amit Németh-Nagy Viktória szolfézs tanár énekelt és Molnárné Németh Erika kísért zongorán, előadták Rachmaninov: Vocalise című művét, amit fuvolán Kovács Kinga, az iskola volt növendéke, fuvola tanár, a Flautett quartett fuvolistája adott elő Molnárné kíséretével. Meglepték a közönséget Weber:f-moll Concert 2. tételével,  Szabó Georgina, korábbi zeneiskolai növendék klarinétjátéka mellett.

Felcsendült a „Csendes éj”, amit Németh-Nagy Viktória (balról), Kanyárné Grünvald Petra, Németh Szvetlana, Molnárné Németh Erika és Szűcs Krisztián intézményvezető adott elő (Fotó: Kovács Erika)

Felcsendült Bach-Gounot: Ave Maria című műve Kiss Virág hegedű játékával, aki az iskola növendéke, zongorán Németh Szvetlana kísérte.

Nagy sikert aratott J.S.Bach: Két menüettje, majd Caccinitől az Ave Maria, és végül a Csendes éj Mike Cornich átiratában, amit zongorán Molnárné Németh Erika és Németh Szvetlana adott el, Kanyárné Grünvald Petra és Németh nagy Viktória énekelt, Szűcs Krisztián intézményvezető, tanár trombitán kísért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!