Kultúra

2017.01.12. 21:10

Bélyeggyűjtők sikere

Pápa - Sikeresen szerepeltek a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola diákjai a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetsége (Mabéosz) Ifjúságért Szakosztálya által az általános iskolások számára meghirdetett országos pályázaton.

Polgár Bettina

Somogyi Zoltán, a pápai Munkácsy iskola bélyegszakkörének vezetője kifejtette, a Mabéosz székházában megtartott karácsonyi program keretében hirdették ki a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetsége Ifjúságért Szakosztálya által az általános iskolai tanulók számára kiírt országos pályázat eredményeit.

- A pályázat témája olyan bélyegterv készítése volt, amiről mindenkinek Magyarország jutna eszébe. Összesen 585 alkotás érkezett, a kiállított szebbnél szebb pályaművek közül pedig a pápai Munkácsy iskola ifjú bélyeggyűjtői egy budapesti iskola után a második és a harmadik helyet is kiérdemelték - emelte ki a szakkörvezető.

Somogyi Zoltán (jobbról a második) büszke a tanítványaira
Fotó: Mabéosz

Somogyi Zoltán, aki immár 22 éve vezeti az általa alapított iskolai szakkört, hangsúlyozta: büszke a tanítványaira. - Az iskolánkból 14-en pályáztak, ebből négy bélyeggyűjtő, Kovács Tamás, Kovács Marcell, Kovács Emma, Benedek Dávid, valamint a Munkácsy iskola bélyegszakköre.

A szakkör tagjai által közösen készített, számítógéppel szerkesztett Bajai halászlé című bélyegterv lett a második, a harmadik helyen pedig Kovács Marcellnak a Tiszai halászok című bélyegterve végzett. A helyezettek bélyegajándékokat kaptak - ismertette a tapasztalt filatelista. Megjegyezte, a vidám karácsonyi rendezvényen öt tanítványa vett részt, az utazási költséget pedig a Magyar Posta Zrt. pályázatán nyert pénzből finanszírozta a szakkör.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!