Kultúra

2017.01.26. 21:10

Csodálatos vallomás

Veszprém - A Veszprémi Petőfi Színház péntek este mutatja be A király beszéde című drámát, Funtek Frigyes rendezésében.

Balla Emőke

A király beszéde című film sokak számára ismerős, 2011-ben négy Oscar-díjat nyert. David Seidler drámáját Londonban színpadon is bemutatták, a kaposvári színház 2013-ben tűzte műsorára. Funtek Frigyes rendezte az előadást, ahogyan a mostani veszprémit is, bár ez különbözik attól, nyilatkozta. Úgy véli, a darab egy csodálatos vallomás emberi akaratról, szerelemről, barátságról, hitről.

Csankó Zoltán (Bertie, York hercege) és Halas Adelaida (Erzsébet, yorki hercegnő) a Veszprémi Petőfi Színház A Király beszéde című előadásában. A darab premierjét ma este tartják  Fotó: Balogh Ákos

A filmben Colin Firthnek, a dadogós VI. Györgynek, a későbbi királynak Csankó Zoltán kölcsönözte a hangját, Veszprémben a Jászai-díjas színművész játssza a szerepet. Mint mondta, nem akarja utánozni, másolni angol kollégáját. Kőrösi Csaba az ausztrál beszédtanárt, Lionel Logue-t alakítja. Szakmai tréningnek fogta fel a rendezővel való közös munkát.

Az előadás további szerepeiben Halas Adelaida, Módri Györgyi, Tóth Loon, Nyirkó István, Szeles József, Hunyadkürti György, Máté P. Gábor, Soltis Nóra, Dominek Anna, Szűcs László és Terescsik Eszter látható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!