Kultúra

2017.01.25. 15:05

Mi történt a cirkuszban?

Veszprém - Varázslatos mesevilágba kalauzolta el a Rózsa Úti Általános Iskola a leendő kis elsősöket, ahol a gyerekek azt is megtudhatták, mi történik akkor, ha sok macska közé véletlenül odakeveredik egy kisegér.

B. Virág Rita

Különleges kiállítást szervezett a Rózsa Úti Általános Iskola. Az idén valamennyi iskolahívogató rendezvényének fő témája a cirkusz volt. A legutóbbi ilyen eseményen a leendő kisiskolások megismerkedhettek Módra Ildikó Cinóber cirkusz című meséjével. Megtudhatták belőle azt is, hogy a macskák nem mindig eszik meg az egeret, és akár barátságot is köthetnek egymással.

A Rózsa Úti Általános Iskolában a Cinóber cirkusz című remek mese szereplőit keltették életre
Fotó: Penovác Károly

Megtudtuk azt is, hogy a könyv illusztrátora, Szalma Edit három dimenzióban is elkészítette a mese résztvevőit. Az újszerű technikával készült figurákból kiállítás nyílt, ami aztán nagy sikert aratott a kicsik és nagyok körében. A leendő elsősök ezután a kézműves foglalkozásokon a tanító nénik segítségével két szereplőt ugyancsak elkészíthettek.

Eközben az óvodások kísérőiről sem feledkeztek meg a szervezők, az anyukák és apukák az iskolaérettségről hallgathattak meg egy előadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!