Kultúra

2017.04.05. 13:18

Jubileum - 25 éves a Kékmadár program

Veszprém – Remekül szórakoztak azok a szülők, gyerekek és pedagógusok, akik aktív résztvevőként, vagy nézőként részt vehettek a Veszprémi Agórában a jubileumi Kék Madár Gálán.

Sági Ági

Öt évenként szervezik meg a Kék Madár Gálát, mely az idén a 25 éves Kékmadár programot is ünnepelte. Ilyenkor mutatják meg, hogy a kékmadaras gyerekek milyen sokféle kulturális tevékenységben vesznek részt. A Kék Madár program egyik pillére, hogy a gyerekek minél több tevékenységet próbáljanak ki, és a Báthory Iskola jó keretet biztosít ehhez. Sok tanítvány tag a néptánc- csoportban, az énekkarban, sokan tanulnak hangszeren, és kedvelt a modern tánc is.

- Mi mindig azt mondjuk, hogy mindegy, hogy hol, de legyen egy olyan sikerterület, ahol a gyerek jól érzi magát, ahol kiteljesedhet. Senkit sem kényszerítünk, de nálunk az órarendben szerepel a furulya és az origami, kislányoknak a balett, fiúknak a taekwondo, de rengeteg más lehetőség is van- mondta el lapunknak Jegesné Rémesi Irén a Kékmadár program szakmai vezetője. - A gála a gyerekeknek ad szereplési lehetőséget.

Fotó: Penovác Károly

Ebben az életkorban a még szeretnek szerepelni, szeretik megmutatni magukat, és a szülők, nagyszülők megnézhetik mit tanult csemetéjük az elmúlt időszakban. A gálán felsősök is szerepelnek, ők ugyan már nem a Kékmadár programban dolgoznak, de a szellemiséget tekintve sok minden megmarad a későbbiekben is. Vannak középiskolások, és főiskolások is, akik egy- egy egyéni produkcióval visszajönnek a gálára szerepelni.

Az esten Porga Gyula polgármester méltatta a programot és két pedagógusnak is Pro Meritis érmet adományozott. Jegesné Rémesi Irén kiemelkedő szakmai tevékenységéért, példamutató közösségépítő munkája elismeréseként, Mészáros Éva a Kék Madár Programban végzett kiváló pedagógiai munkája, valamint a közösségi életért végzett lelkiismeretes tevékenysége elismeréseként kapta meg a díjat.

A gála napján mutatták be az évkönyvet is, melyben szülők és tanítványok visszaemlékezései, gondolatai olvashatók, a huszonöt év programjai, rendezvényei, ünnepei mellett.

A Kékmadár program a szülő, gyerek, pedagógus, hármas együttműködésén alapul. A gálára szülőkből és pedagógusokból összeállt egy felnőtt néptáncos csoport, a műsor végén pedig egy nagy közös záróéneklés is volt, amiben szülők, gyerekek és pedagógusok egyaránt részt vettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!