Kultúra

2017.05.07. 15:05

Színt visznek a település életébe a színjátszók

NYÁRÁD - Tavaly nyáron alakult meg nyárádi fiatalokból a Szín-Pad-On nevet viselő színjátszócsoport, mely már több sikeres előadással, fellépéssel büszkélkedhet.

Polgár Tibor

A társulat létrejöttekor az elsődleges cél az volt, hogy a falu gyermekei hasznos időtöltés mellett még inkább összekovácsolódjanak, továbbá kabaréjelenetek színpadra állításával és bemutatásával vidámságot csempésszenek a közösség életébe - tájékoztatta a Naplót Nyulasi Jenő, aki a feleségével, Nyulasiné Harsányi Anikóval közösen vezeti a csoportot. A Szín-Pad-Ont jelenleg nyolc nyárádi, illetve helyi kötődésű, kilenc és 16 év közötti fiatal alkotja.

Nyulasi Jenőtől megtudtuk, az ifjú színjátszók tavaly több nyárádi rendezvényen is felléptek, és például decemberben karácsonyi teadélutánra invitálták a község lakóit. Legutóbb Paró-Diák címmel adtak elő egy vidám műsort Nyárád művelődési házában, a fellépésre több hónapig készültek. Az előadásra közel százan gyűltek össze, a közönséget a Szín-Pad-On mellett a Nyárádi Dalárda énekkel és tánccal, Vitályos Zsóka tánccal, míg Nyulasi József verssel szórakoztatta. - A másfél órás műsorban olyan régi klasszikus kabaréjeleneteket láthattak az érdeklődők, mint például az Adóbevallás vagy a Közértben című. Ezenkívül a színjátszóink egy modernebb színdarabbal is készültek, aminek Tini szerelem volt a címe. Ezt a csoport egyik tagja, Cseh Katrin írta és rendezte - jegyezte meg a társulat vezetője. Mint mondta, a nagy sikerű műsort vastapssal és gratulációkkal díjazta a közönség.

- Színjátszócsoportunk továbbra is várja a csatlakozni vágyó, főként nyárádi gyerekeket, fiatalokat. Jelentkezni nálunk, a csoport vezetőinél vagy a közösségi házban lehet. Társulatunk tagjai lelkesen, pozitívan és magabiztosan tekintenek a jövőbe. Célunk, hogy a későbbiekben ne csak Nyárádon, hanem a környék településein is megismerjék a Szín-Pad-Ont, és a gyerekeknek minél több ember előtt legyen lehetőségük szerepelni - fogalmazott Nyulasi Jenő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!