A nyugalom fesztiválja a Káli-medencében

Tegnap délelőtt megkezdődött a Kőfeszt 2021 – A nyugalom fesztiválja idei programsorozata.

Hegyi Zoltán

A Pusztai Róka nomád hagyományőrző egyesület lovas harci bemutatója Fotó: szervezők

Fotó: Kulcsar Istvan

Köveskálon a Pusztai Róka nomád hagyományőrző egyesület tartott lovas harci bemutatót, a gyerekek és a felnőttek is lóra pattanhattak, majd a Hagyományok Háza tartott családi vetélkedőt népi játékokból. Pálkövén a strandon a kosárfonással ismerkedhettek a látogatók, este pedig Kővágóörs következett. A Hanczár János udvarban levetítették a közelmúltban elhunyt, a tájhoz ezer szállal kötődő Szomjas György rendező Roncsfilmjét, a sportpályán fellépett Nagy Feró és a Beatrice, végül Horti Zoltán és Péter János jóvoltából ír kocsmamesékkel zárult a nyitónap.

A Pusztai Róka nomád hagyományőrző egyesület lovas harci bemutatója
Fotó: szervezők

Ma többek között bemutatkozik a fesztivál díszvendége, Győr városa, könyvbemutatóval egybekötve megnyílik Kása Béla fotókiállítása, lesz népzene és táncház, fellép a Liszt Ferenc Kamarazenekar és immár hat településen sok esemény várja az érdeklődőket. Valamennyi program ingyenes, az esti „nagy” koncertek regisztrációhoz kötöttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!