Küngös

2016.12.12. 16:55

Szorgos, apró kezek munkálkodtak

Küngös - Az adventi készülődés jegyében az elmúlt pénteken a közösségi házban kézműves-foglalkozást tartottak kicsik és nagyok bevonásával.

Civil Tudósítónktól

Az önkormányzat kérésére a balatonkenesei Assisi Szent Ferenc Leányai közösség és az ugyancsak balatonkenesei karitász részvételével egy aktív délutánt tölthettek el a résztvevők.

A program az adventi gyertya meggyújtásával kezdődött. Folytatásként színre lépett néhány iskolás gyermek, akik az alkalomhoz illő énekekkel tették meghitté a rendezvényt.

Mintegy összefoglaló keretként Teréz nővér lelki oldalról közelítette meg az  ünnepkört. A jelenlévőkkel többek között megosztotta, hogy korábban az ünnepek előtt pár nappal került sor a kolostor - ahol élnek - és a közvetlenül mellette lévő templom díszítésére. Az ilyenkor szokásos számos egyéb tennivaló mellett nagy kihívást, rohanást jelentett ez számukra. Így a nővérek közösen elhatározták, hogy ezen változtatnak, és az adventi időszakban hétről hétre, fokozatosan alakítják át a környezetüket karácsonyi hangulatúvá.

A karácsonyi díszek készítésében Erzsébet nővér iránymutatásával kézügyességükről adhattak tanúbizonyságot a jelenlévők
Fotó: Varga Ákos

A program szervezői édességgel is kedveskedtek a nebulóknak, oldva a hangulatot. Ezt követte az aktív gyakorlati foglalkozás.

Karácsonyi díszek készítésében Erzsébet nővér hathatós iránymutatásával kézügyességükről adhattak tanúbizonyságot a jelenlévők. Mindezt mi sem jelzi jobban, mint hogy a szülők egy része is, sőt, a hivatal munkatársa és Mürkli Istvánné alpolgármester is bekapcsolódott a díszek készítésébe.

Az agapé-vendégség csak még bensőségesebbé tette az összejövetelt. Ehhez nagy segítséget nyújtottak a hivatali dolgozók, aki mindezt előkészítették.

 

Varga Ákos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!