Laza

2010.01.23. 09:53

Nemzetközi vizeken a Pigs Might Fly

A hazai underground szcéna kipipálva, a 2010-es esztendőre az öreg kontinens meghódítását tűzte ki célul a veszprémi Pigs Might Fly zenekar. Sándor Attila énekessel, s Szabó Dávid menedzserrel beszélgettünk.

Szabó Péter Dániel

Ugyan alig három éve alakult csak meg a crossover metálban utazó veszprémi ötös, mégis komoly sikereket tudhatnak magukénak.

- 2009 egyfajta vízválasztó volt a banda életében, elsősorban azért, mert az Edge Records gondozásában februárban megjelent Pig City Life című debütáló album, amelyet 25 állomásos lemezbemutató turné követett - mondja Szabó Dávid.

- Az egész országot bejártuk a túra során, szinte minden városban pozitívan fogadták a zenekart. A hazai pályán celebrált, Expresszós buli mellett a győri, a pécsi, valamint a kiskunfélegyházi koncertet kell kiemelnünk, utóbbi településen irigylésre méltó klubéletet tapasztaltunk - meséli a méteres rasztával, s nem mellesleg kiváló hanggal bíró frontember, Sándor Attila.

A szinte állandónak számító péntek-szombat esték után a nyarat főképp pihenéssel töltötte a Pigs Might Fly. Az ősz folyamán aztán ismét tucatnyi fellépés következett, a legjobban sikerült koncerteket ismételték meg a helyi szimpatizánsok legnagyobb örömére. Ekkor, október közepén került sor a srácok hagyományos születésnapi bulijára is, ahol több vendégzenekar is tiszteletét tette. Az egyébként kiválóan sikerült estének a klipmágus Béres Gergőnek köszönhetően képi lenyomata is fellelhető a világhálón, itt bárki meg is tekintheti az Offroad 7.5 című nótára készült anyagot.

Ami a 2010-es éve illeti, komoly tervekkel vágott neki az esztendőnek a zenekar, a hazai klubok mellett ugyanis Európa több országában is lehetőség nyílik a koncertezésre.

- Január elején már zenéltünk a romániai Szatmárnémetiben, az igazi turné azonban februárban indul. Harminc állomásos körútra indulunk, júniusig játszunk majd Szlovákiában, Szerbiában, Lengyelországban és Lettországban is, persze nem feledve a magyar koncerteket. Hazai környezetben, azaz Veszprémben március 14-én koncertezünk majd a Social Free Face, a Liberal Youth, az Insane, a Skru, a Self Admitted és az As Heart’s Bleeding társaságában - sorolja a frontember, aki társaival egyetemben a dalszerzésről sem feledkezett meg az utóbbi hónapokban. A születésnapi partin a közönség a Song 10 és a Puppy Becomes Wolf című nótákat, de több másik opusz is formálódik a Pigs Might Fly főhadiszállásának is tekinthető bakonybéli próbahelyen.

- A következő lemez felvételét 2011-re tervezzük, hiába vannak ugyanis új dalaink, szeretjük előbb élőben is tesztelni őket. Ráadásul jellemző a bandára, hogy folyamatosan alakítjuk a számokat, s mire a stúdióba érünk, már rá sem lehet ismerni az eredeti dalokra - jegyzi meg nevetve Attila.

Persze a stúdiózásig még rengeteg a tennivaló, elsőként klipet szeretnének forgatni Rose Plank című dalukra. A képi világért újfent jó barátjuk, Béres Gergő lesz a felelős, aki már javában dolgozik a videó forgatókönyvén. A tavaszi turné után aztán az ötös több szabadtéri fesztiválon is feltűnik majd, egyebek mellett a pécsi Rockmaratonon és a nyírbátori AzFeszten is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!