Lóerő

2010.09.30. 18:44

Szép megyei eredmények a csillagtúrán

Veszprém - Jól szerepeltek a megyei főkapitányság motoros járőrei a 64. Nemzetközi Rendőrmotoros Csillagtúrán, Homonnai Péter törzszászlós a harmadik, Pintér László törzszászlós pedig a hetedik helyezést érte el a több mint száz induló közül.

Halmos György

A versenynek idén Debrecen adott helyet, a rangos megmérettetést minden évben más helyszínen rendezik meg - tudtuk meg Homonnai Pétertől, a megyei főkapitányság forgalom-ellenőrző alosztályának munkatársától. A versenyre száznál több motoros és kétszáz autós járőr nevezett a kontinens minden országából. A csillagtúrára jelentkezni kellett, ugyanakkor a korábbi évek versenyeinek eredményei is számítottak, leginkább azok indultak, akik az országos megmérettetésen a korábbi években jól szerepeltek.

A motoros rendőröknek csak ügyességi feladatot kellett megoldaniuk. A kijelölt pályán kilenc feladatot kellett minél gyorsabban, lehetőleg hiba nélkül teljesíteniük. A verseny szervezői a jobb időeredményt vették figyelembe a végső sorrend megállapításánál. A szokásos ügyességi feladatok mellett talán a legnehezebb az volt, amikor hat darab bójából kellett zászlókat kihúzni, majd azokat ledobni a földre - mondta Homonnai Péter. Hozzátette, hogy ennél a feladatnál nagyon lassan lehetett csak haladni, eközben nagyon mélyre kellett hajolnia a motorosnak, ami rendkívül megnehezítette a dolgukat.

A versenyzők nem saját motorral indultak, hanem mindenki azonos, 250 köbcentiméteres normál, utcai Hondát kapott, ami szintén nehezítette a feladatot, hiszen például Homonnai Péter egy 1300 köbcentiméteres motorral dolgozik, ahhoz van szokva. A törzszászlós egy perc 23 másodperces eredményével és egy hibájával a harmadik helyen végzett. Az első helyezett Frecskó Krisztián zászlós, a BRFK motorosa lett egy perc 19 másodperces eredményével, míg a dobogó második fokára egy osztrák motoros, Alfred Fischer állhatott fel. A motorosok kitűnő felkészültségét mutatja, hogy nagyon szoros verseny alakult ki, hiszen több esetben csak tizedmásodpercek döntöttek.

Homonnai Péter megemlítette, hogy a debreceni versenyen való indulásukat a megyei főkapitányság és Bolcsik Zoltán főkapitány hozzájárulása és támogatása tette lehetővé. Szólt arról, hogy a négyévente rendezendő rendőrmotoros Európa-bajnokságot jövőre a Moszkva melletti Vlagyimirban rendezik meg, ami több mint 2500 kilométerre van Veszprémtől. Két társával szeretné ezt a távot motorral megtenni és indulni a versenyen, azonban ez attól függ, tudnak-e addig a nagy útra szponzorokat találni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!