Lóerő

2014.09.11. 14:25

Marsal Trophy - Fonyódi Erviné a kupa

Veszprém, Ajka - Az idei Marsal' Trophyról Fonyódi Ervin vihette haza a vándorkupát, de a verseny családias mivolta, az érdekes feladatok, a célba érkezőket fogadó programok és a bakonyi autózás miatt már az is nyert, aki csak végigment a közel százhúsz kilométeren.

Heffler Péter

Nagy érdeklődés, pazar szervezés jellemezte az immáron negyedik alkalommal kiírt Marsal' Trophyt. A megye minden pontjáról várták az autózni, kirándulni vágyókat, mivel Pápán, Ajkán és Veszprémben is rajtoltatták a mezőnyt, hogy a vadregényes tájakon átívelő túra végén az ajka-bakonygyepesi autókereskedéshez érkezzenek meg a versenyzők. A hangsúly amúgy nem a gyorsaságon, hanem az állomásokon kapott pontok mennyiségén volt inkább. A százhúsz kilométerre hat és fél óra állt rendelkezésre és összesen tizenöt ellenőrző ponton kellett áthaladni.

Fonyódi Ervin (balról) vihette haza a vándorkupát a IV. Marsal' Trophyról (Fotó: archív)

A végrehajtandó feladatok egyszerre tették próbára a versenyzők ügyességét, így például egy kiszerelt lámpán időre izzócsere, vagy az adott térséggel kapcsolatos alapismereteit, mint amikor a kádártai horgásztónál a kifogható halak méreteire voltak kíváncsiak a szervezők. Szinte egytől egyig minden résztvevő többedmagával érkezett, sokan gyerekekkel mentek végig, mivel remek kirándulásnak is beillett a Bakony szívében autózni, míg a szembejövő versenyzőt mindenki integetéssel köszöntötte. A célnál pedig étel-ital, népzene és különböző szórakoztató programok, így például biztonsági öv szimulátor, közlekedési totó, egészségügyi vizsgálat várta a versenyzőket, sőt a gyermekeknek arcfestéssel és kézműves foglalkozásokkal is készültek. A nap végén azonban győzteseket is kellett hirdetni, mely szerint a Pápa- Ajka szakaszon Hajdú Ákos, az Ajka -Ajka távon Fonyódi Ervin győzött, Veszprém- Ajka között pedig Lakatár Csaba bizonyult a leggyorsabbnak, míg a vándorkupát Fonyódi Ervin vihette haza ebben az évben.

Arról pedig, hogy egy 328 lóerős Opel Insignia OPC-vel milyen érzés volt a verseny útvonalán végigautózni, jövő héten Lóerő rovatunkban olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!