Lóerő

2016.04.04. 14:24

Mától üzemelnek a mindent látó kamerák az utakon

Megyei körkép - A Véda közúti intelligens kamerahálózat kedden reggel 08.00 órától üzemszerűen is „szolgálatba áll”.

Heffler Péter

A hivatalos közlemény két hete jelent meg a police.hu rendőrségi hírportálon, mely szerint április 5-től már üzemszerűen működnek a komplex közlekedési ellenőrző pontok (KKEP), így most ismét összegezzük mindazt, amit tudni érdemes a mindent látó kamerákról.

Megyénkben Ajkarendeknél a 8-as számú főúton, Balatonfüreden a Széchenyi utcában, Balatonkenesén a Balatoni úton, Eplényben a Veszprémi úton, Litéren a fő utcán, Nemesvitán a 84-es számú főúton, Pápa-Tapolcafőn a Tapolcafői utcában, Nyárádnál a 834-es úton, a Veszprémből Tótvázsony felé vezető 77-es úton és Sümegen a 84-es számú főúton találhatók fix telepített sebességmérő pontok.

A KKEP-k egyszerre több szabályszegést is rögzíteni tudnak, így feladatuk lesz a sebességmérés, rendszámfelismerés, forgalomszámlálás, forgalomtorlódás, veszélyes árut szállító járművek (ADR), záróvonal-átlépés, behajtási tilalom megszegésének észlelése, biztonsági öv használatára, illetve a kötelező haladási irányra vonatkozó, valamint a vasúti átjárón történő áthaladáskor érvényben lévő előírások megtartásának ellenőrzése, a járműről készített felvételek továbbítása, továbbá a járműforgalom irányítására szolgáló fényjelző készülék jelzéseire, a leállósáv igénybevételére és az autóbuszsáv használatára vonatkozó előírások megtartásának ellenőrzése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!