Néhányaknak technikai probléma miatt kellett feladni a bakonyi versenyt

Múlt vasárnap rendezték meg az idei második Kisbér-szlalomot, amely a Bakonyi Szlalomkupa második és a Dunántúli Szlalomkupa idei negyedik futama volt.

Napló-információ

Az abszolút első Szollár Norbert a Suzukijával

Forrás: egyesület

A bakonyszentlászlói Bakony Rally Autósport Egyesület egy igencsak tempós pályával várta a versenyzőket és a közönséget. Májusban ugyanitt jelentős esőzés színesítette a versenyt, most azonban igazi nyári kánikulában, izzó aszfalton csapathattak autóikkal a sofőrök.

A rendezvény hét órától gépátvétellel, majd a szervizpark elfoglalásával kezdődött, és ahogy gyülekeztek a résztvevők, úgy melegedett az idő is. A gyalogos pályabejárást követően versenyzői eligazítás, majd kilenc órakor az első futam rajtja következett.

A kijelölt pálya a májusihoz kissé hasonlított, hiszen ugyanazon a területen haladtak az autók, csak fordított irányban, így ismét izgalmas, az épületek között és néha bennük kanyargó futamoknak lehettek tanúi a jelenlévők. A tempós pálya az erősebb autóknak kedvezett, azonban egy-egy ügyes kezű pilóta odaérhetett a dobogóra, ha bevállalósan pörgette a kormányt és határon autózott a kanyarokban, lassítókban. Voltak önjelölt mókamesterek is, akiket nem a pályán teljesített idő érdekelt, hanem a közönség kegyeit keresték a keresztben, kilincsel előre, gumifüstös autózással.

A pálya és a meleg nemcsak a pilótákat viselte meg, hiszen az autók is koptak és néhány pilótának technikai probléma miatt kellett feladnia a versenyt. A futamok gyorsan pörögtek és a percenkénti rajtoltatások között csak kisebb szüneteket tartottak a rendezők a technikai mentések, jegyzőkönyvszedések alkalmával. A nap folyamán három mért kört kellett teljesíteni, amiből a két legjobb idő összege adta a végeredményt, és ez sok Veszprém megyei pilótának sikerült is, hiszen kitettek magukért, így szép számban állhattak a dobogóra.

Az abszolút értékelésben a Tapolcáról érkezett Szollár Norbert léphetett fel a dobogó legmagasabb fokára, megelőzve a szombathelyi Meszes Andrást és a veszprémi Nagy Richárdot.

Az abszolút első Szollár Norbert a Suzukijával Fotó: egyesület

A kategóriák dobogósai. Női kategória: 1. Bognár Hedvig Tünde, 2. Nagy Veronika Zsuzsanna, 3. Horváth Kinga Zsófia (Veszprém). Széria 1 kategória: 1. Kurdi Lajos Ádám (Várpalota), 2. Koplányi Zoltán, 3. Mulicz László (Veszprém). Széria 2 kategória: 1. Radványi Dávid, 2. Rotaridesz Gábor, 3. Máté Róbert.

Tuning 1 kategória: 1. Pathy Dániel (Veszprém), 2. Zubó Dávid. Tuning 2 kategória: 1. Károlyi Péter, 2. Gulyás Ádám (Veszprém), 3. Németh László. Tuning 3 kategória: 1. Szollár Norbert (Tapolca), 2. Meszes András, 3. Csiszár Benjámin B. (Veszprém). Tuning 4 kategória: 1. Jantó Attila (Balatonfüred), 2. Papp Krisztián (Tihany), 3. Plázer Zsolt.

Hátsó kerék-1 kategória: 1. ifj. Mázi Ferenc, 2. Obermajer András ( Homokbödöge), 3. Farkas Bálint (Öskü). Hátsó kerék-2 kategória: 1. Nagy Richárd (Veszprém), 2. Németh Dávid, 3. Váry Kovács Gergely. Proto kategória: 1. Krasznai Ákos, 2. Élő Lajos, 3. Leszkoczki Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!