Lókút

2016.11.17. 14:50

Sváb ételspecialitás és dalok - Szomszédos falvak nyugdíjasklubjai találkoztak

Alig másfél év alatt megduplázta tagjainak számát a helyi Évgyűrűk Nyugdíjas Klub, amely a kirándulások és összejövetelek mellett informatikai képzést is szervez a helyi időseknek.

Marton Attila

A klub jubileumi, huszadik összejövetelén a hárskúti nyugdíjas egyesületet és lapunkat is vendégül látták. Németh F. Bernadett, a Napló főszerkesztője a napilap munkájáról is beszélt. Kiemelte, a Napló tradicionális családi lap, amelyben minden korosztály megtalálja a maga számára fontos olvasnivalót.

 

A lókúti Évgyűrűk Nyugdíjasklub tavaly áprilisban alakult, azóta létszámukat csaknem megduplázva ma már több mint húsz taggal működik, mondta Hegyi József, az egyesület vezetője. Összejöveteleiket havonta tartják, megalakulásuk óta több nagy sikerű programot szerveztek. Egész napos kiránduláson jártak Vinyén, valamint Márfi Gyula érsek vezetésével látogatták meg a veszprémi Szent Mihály székesegyházat. A klub terveiben szerepel, hogy a számítógép-használat alapjainak megtanítására kérnek fel informatikust, míg a távlati elképzelések szerint Lókút német testvértelepülésének nyugdíjasaival is felvennék a kapcsolatot.

Heblinger Józsefné, a hárskúti nyugdíjasklubot működtető Hárskúti Hársfa Német Nemzetiségi Egyesület elnöke elmondta, a tizenhat taggal működő klub havonta tartott összejövetelei mellett rendszeresen szerveznek belföldi és külföldi kirándulásokat, valamint aktívan részt vesznek a település életében. Közreműködnek a helyi sváb bál szervezésében, a nyári falunapon pedig a tagok sütik a tócsit, valamint a hárskúti nyugdíjas tagok részvételével alakult újjá a közelmúltban a Német Nemzetiségi Dalkör.

A jó hangulatú találkozóra egy lókúti német házaspár sváb ételspecialitással készült, a résztvevők Tenk Mihály harmonikás kíséretével sváb dalokat is énekeltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!