Lombard Pápa

2011.05.31. 11:58

Örültek, hogy vége - A tizenharmadik helyezett Pápánál nem elégedettek

Pápa - Második idényét játszotta a Lombard Pápa a labdarúgó élvonalban Véber György vezetésével. Ahogy tavalyi szezonban, most is egy parádés ősz után kiábrándító tavaszi szereplés következett.

Sikos Gábor

Nagy reményekkel vágott neki ennek a 2010/2011-es bajnoki idénynek a Lombard Pápa csapata. A cél az volt, hogy a bajnokság első felében a 7-8. helyen végezzen az együttes. Az őszi idény végére úgy tűnt, teljesíthető a feladat, hiszen 22 pontjával a hetedik helyen tanyázott a Veszprém megyei együttes. Aztán jött a második forduló, s a társaság jelentősen visszacsúszott a tabellán.

Hiába szerzett pontot a címvédő ellen, hiába állt fel kétgólos hátrányból a Zalaegerszeg ellen, és hiába győzte le a Győrt egy utolsó pillanatban szerzett góllal a Pápa, sorra bukta el az olyan mérkőzéseket, amelyeken neki állt a zászló. A szolnoki és a Kaposvár elleni döntetlen, a Honvéd, a Paks, a Siófok és az MTK elleni hazai összecsapáson elhullajtott három pontok mind-mind nagyon kellettek volna a végelszámolásnál.

- Az őszhöz képest a tavaszi szereplés számomra óriási csalódás - kezdte értékelését Szűcs Lajos a pápaiak csapatkapitánya.

- Olyan mérkőzéseket vesztettünk el, amelyekből a papírforma alapján nekünk kellett volna győztesen kijönnünk. Egyre lejjebb kerültünk a tabellán, és a végére talán még a kiesés szele is meglegyintett minket. Örülhettünk, hogy véget ért a bajnokság - mondta el lapunknak a hálóőr, akinek teljesítményére ezúttal sem volt panasz, hiszen idén is csapata legjobbja volt.

Az egyesület vezetése sem maradéktalanul elégedett, Szemán György klubigazgató szerint pozitívum, hogy sokáig a kitűzött cél közelében tudtak maradni, ám a bajnokság hajrájában sajnos lecsúsztak róla.

- Közepesre értékelem ezt a szezont. A bajnokság nagyobb részében a 7-10. helyen tanyáztunk, végül az utolsó mérkőzéseken mégsem sikerült megtartani a helyezésünket. Ez előrevetíti azt, hogy meg kell erősíteni a csapatot - mondta Szemán György.

Véber György a csapat trénere is hasonló véleményen van, és csalódottan értékelt utolsó mérkőzés után.

- A tulajdonoshoz hasonlóan én is csalódott vagyok, mert az egész szezonban a huszonhatodik fordulóig a hetedik-nyolcadik helyen álltunk, és tizenharmadikként végeztünk, úgyhogy a végén már kongatták a vészharangot. Bár az MTK vezetőedzője, Garami József például gratulált, hogy mekkora dolog, hogy NB I-es tagságunk lesz jövőre is.

- Nos, akkor nézzük a pozitív oldalát, én ugyan elégedetlen vagyok, mert többet szerettem volna elérni, de tovább kell lépni és jövőre újra meg kell próbálni, egy évet még mindenféleképpen maradok, megállapodtam a hosszabbításról. A tulajdonos szándéknyilatkozata az, hogy megerősíti a csapatot, így nyilván ezirányú törekvéseink lesznek a nyáron. Én azon leszek, hogy Pápa szintjén kiugró eredményt produkáljunk, ami az én olvasatomban az első nyolcban való helyezés elérése - nyilatkozott a vezetőedző.

 

Vajon ki megy, s ki az, aki érkezik?

Ahogy véget ért a bajnokság beindultak az átigazolásokat mozgató fogaskerekek, dolgoznak a menedzserek, a szurkolók pedig találgatják, ki jön, ki távozik a csapattól. Az már biztos, hogy a Pécs csatára, Lovrencsis Gergő ősszel Pápán folytatja. A távozókról még nincs hír, de Szemán György nem cáfolta, hogy több játékosuk után is érdeklődnek. Egyikük valószínűleg a csapat házi gólkirálya, Goran Marics, akinek teljesítménye több csapat figyelmét is felkelthette. A másikuk Heffler Norbert, akire az ETO vetette ki a hálóját.

Ezek is érdekelhetik