Lombard Pápa

2012.06.20. 16:39

Munkába álltak a pápai focisták

Pápa - Szerdán délután megkezdte az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2012/2013-as szezonjára való felkészülést a Lombard Pápa. A csapatnál egyelőre több a távozó, minta az érkező, de a vezetők folyamatosan dolgoznak a keret megerősítésén.

Polgár Tibor

Bene Ferenc legénysége közel hat hétig készül folyamatos edzésekkel az NB I július 27-én esedékes rajtjára. A felkészülés alatt egy-egy hetet németországi, illetve tatai edzőtáborban tölt majd a csapat.

Amint arról lapunkban már beszámoltunk, távozott a csapattól a finn Antonio Initule, a rutinos Takács Tamás kapus, Szabó II. Zoltán, és a jelenleg sérült Csermelyi Imrével sem számol már a klubvezetés. A legfrissebb hírek szerint Gyömbér Gábort a Ferencváros megvásárolta, míg Lovrencsics Gergő egy évre a lengyel Lech Poznanhoz kerül kölcsönjátékosként.

- Lovrencsics és Gyömbér posztjára, valamint a támadósorba mindenképpen igazolni szeretnénk, továbbá szélsőjátékosokat is keresünk. A magyar mezőnyben azok a futballisták, akik meghatározó erősítést jelentenének, számunkra anyagilag elérhetetlenek, így rákényszerülünk a külföldi próbajátékosokra. Azonban az egyik alapelvünk, hogy külföldit csak akkor igazolunk, ha jobb teljesítményre képes, mint a magyar vetélytársai - szögezte le Bene Ferenc vezetőedző. Hozzátette, mindezek ellenére nincs kizárva egy-egy meghatározó magyar játékos vagy fiatal tehetség megszerzése sem, de erről még korai lenne beszélni. A felkészülést már az első kerettel kezdi meg az NB III-as csapatból feljebb lépő Enyingi Marcell, Grőber Bence, Király Botond és Somogyi Richárd.


 
- A négy fiatalembert többször láttam futballozni, szépen fejlődnek. Nagy Mihály utánpótlás szakmai igazgatóval úgy döntöttünk, hogy az említett srácok most értek el arra szintre, hogy meg kell adni nekik a lehetőséget az első keretnél is. Semmiféle nyomás vagy elvárás nincs feléjük, nem kell megváltaniuk a világot. Egyszerűen be kell állniuk a sorba, és minél többet kell tanulniuk a rutinos, NB I-es játékosoktól. Reméljük, a fejlődésük töretlen marad, és előbb-utóbb beépülhetnek az első csapatba, mint Németh, vagy Dóczi - fogalmazott Lombard trénere. 

A csapat első edzésén már részt vett Fellai József, a bakonyaljai klub első új szerzeménye is.
 Dlusztus András felépült súlyos sérüléséből, így a felkészülést már ő is a csapattal kezdte meg. Csepregi Tamás és Tóth Bence felépülése a rehabilitációs szakaszban van, utóbbinál a legújabb információk szerint nincs szükség újabb műtétre. Ha az orvosok is rábólintanak, akkor július eleje felé Tóth is elkezdheti a fokozatos edzésmunkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!