Lombard Pápa

2012.08.18. 08:09

Fogyva bár, de törve nem - A Pápa nehéz helyzetben várja a csatát

Pápa - Az újonc MTK-t fogadja vasárnap 16:30-tól a Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgó-csapata az NB I negyedik fordulójában. Az eltiltással és sérülésekkel tizedelt pápai sárga-feketéknek fontos lenne megszerezniük a szezon első győzelmét.

Polgár Tibor

A Lombard az előző fordulóban nemcsak a három pontot veszítette el a Ferencváros elleni rossz emlékű, rendkívül balszerencsés mérkőzésen, hanem három alapemberét is. Az Üllői úti összecsapáson Horváth Levente és Németh Milán is megsérült, előbbire hosszabb, míg utóbbira rövidebb kényszerpihenő vár. A kiállítás sorsára jutott Rodenbücher István egymeccses eltiltást kapott, így vele sem számolhat vasárnap délután Bene Ferenc vezetőedző.

Ha ehhez hozzávesszük, hogy Nagy Sándor arccsonttörésből lábadozik, akkor elmondható, darabszámra egy teljes védelmet össze lehetne állítani a pápai hiányzókból. Ráadásul a bakonyaljaiak számára nem lehetett könnyű megemészteni a Fradi-meccsen őket sújtó játékvezetői ítéleteket.
 
- Az öltözőben alaposan átbeszéltük a történteket, és túltettük magunkat rajta. Szeretnénk bebizonyítani, hogy sokkal jobb csapat vagyunk annál, mint amit a legutóbbi meccsünk végeredménye mutat. Kizárólag a soron következő bajnokira koncentrálunk, egész héten az MTK-ra készültünk.
 
- Kielemeztük az ellenfelünket, ismerjük az erényeiket és a gyenge pontjaikat. Vasárnap szeretnénk a saját játékunkat játszani. Arra törekszünk majd, hogy a mi játékunk domináljon a mérkőzésen - mondta el lapunknak Balogh Balázs, a pápaiak rutinos védője.

Hozzátette, mivel a támadások építése a védelemtől indul, ezért a hátsó alakzat tagjainak is értelemszerűen segíteniük kell az előrejátékot - egyes pontrúgás-variációknál pedig adott esetben Balogh is kulcsszerepet kaphat.

Mint mondta, fontos, hogy pozitív energiával lépjenek pályára a Perutz stadionban, ahol a siker érdekében minden Lombard-játékosnak ki kell hoznia magából a maximumot.

A tabellán jelenleg két ponttal álló sárga-feketéknek vasárnap meg kellene szerezniük a megnyugvást keltő első győzelmüket, főleg, hogy a következő körben egy pokolian nehéz mérkőzés vár rájuk: a bajnok Debrecen otthonába látogatnak.

Azonban az újonc kék-fehérek elleni összecsapás sem ígérkezik sétagaloppnak, hiszen az MTK nagyszerűen rajtolt a 2012/2013-as szezonban. Garami József tehetséges fiatalokkal teletűzdelt csapata a nyitányon magabiztosan verte otthon a Kaposvárt, majd értékes ponttal távozott Kecskemétről, az előző fordulóban pedig hazai pályán ikszelt a nyáron alaposan megerősített Péccsel. Vagyis a kék-fehérek még veretlenek.

A pápaiaknak lenne miért visszavágniuk a vasárnapi ellenfelüknek, ugyanis a fővárosiak a Perutz stadionban tett legutóbbi két látogatásuk alkalmával egyaránt megszerezték  a három pontot.
 
Ahhoz, hogy Bene Ferenc tanítványainak összejöjjön a reváns, a Fehérváron bemutatott alázatos, szervezett védekezést kell reprodukálniuk, miközben a támadózónában extrateljesítmény szükséges. Utóbbival kapcsolatban biztató, hogy Seye jó formában van, továbbá az utánpótlás-válogatott Simon András, valamint már a lett Aleksandrs Cekulajevs is bevethető.

Egyszóval hiába a kedvezőtlen előjelek, félnivaló egyáltalán nincs, jöhet a pápai győzelem az MTK ellen!
 

Egy napot csúszik a debreceni meccs

A labdarúgó NB I ötödik  fordulójában augusztus 25-re kiírt Debrecen Lombard Pápa mérkőzést egy nappal később játsszák le a Loki Európa-liga-selejtezője miatt. A DVSC augusztus 23-án Nyíregyházán fogadja a belga FC Bruges-t az Európa-liga-selejtező playoff körének első mérkőzésén. Mivel a két meccs között nem telt volna el a szükséges 72 óra, a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalból az eredeti időponthoz képest egy nappal későbbre, azaz augusztus 26-ra (vasárnapra) tette át a Debrecen Lombard elleni bajnokiját. Az összecsapást az M1 16:30-tól élőben közvetíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!