Lombard Pápa

2014.04.03. 11:55

Megszakítaná idei rossz sorozatát a Pápa

Pápa - A Pécsi MFC együttesét fogadja szombaton 16 órától a Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgócsapata. A bakonyaljaiak egy rossz sorozat megszakításáért szállnak harcba az NB I 23. fordulójában, ugyanis a 2014-es esztendőben még nem nyertek bajnoki találkozót.

Polgár Tibor

Minden csapat életében előfordulnak hullámvölgyek, és nagyon úgy tűnik, a pápai labdarúgók most egy ilyen kedvezőtlen szériában vannak. Pedig az idei év álomszerűen kezdődött számukra, a Kecskemétet 9:1-es összesítéssel ütötték ki a Ligakupából.

Aztán a folytatásban búcsúzni kényszerültek az első és a második számú kupasorozatból is, miközben a bajnokságban egymásután öt meccset vívtak meg nyeretlenül. Tóth Bálint legénysége ezeken a bajnokikon háromszor döntetlent játszott, míg kétszer kikapott, ennek eredményeképpen pedig visszacsúszott a tabella 12. helyére.

A Lombard 22 forduló után 26 ponttal rendelkezik, és még mindig 7 egységnyi távolságra van a kiesést jelentő 15. pozíciótól.

A tél folyamán a Lombard és a PMFC háza táján is meglehetősen kedvezőtlen hírek borzolták a kedélyeket. A baranyaiak helyzete jóval vészjóslóbbnak tűnik, hiszen míg Pápán átmeneti anyagi nehézségekről beszéltek, addig Matyi Dezső, a Pécsi MFC tulajdonosa bejelentette, távozik a fociklubtól, amit így nyilván nem támogat tovább. Ennek ellenére a pécsi labdarúgók kiválóan folytatták a bajnokságot, idei első bajnokijukon pontot loptak az első helyre pályázó Videotontól, majd már-már hihetetlen, 5:2-es sikert arattak a bajnok Győri ETO vendégeként. Aztán megverték az MTK-t is, Debrecenben pedig csupán egy büntetővel kaptak ki a hosszabbítás perceiben. Igaz, az előző körben nem bírtak hazai környezetben a Kecskeméttel, de így is a középmezőny elején tanyáznak, mindössze 5 pontra a dobogótól.

A pápaiak a Liga-kupában és a bajnokságban is súlyos vereséget szenvedtek az FTC-vel szemben, holnap javítana az együttes (Fotó: Penovác Károly)

- Egy futballklub vezetésében, a háttérben zajló dolgok nem tartoznak a labdarúgókra, nekik kizárólag a játékra szabad koncentrálniuk. Minden bizonnyal így vannak ezzel a pécsiek is - nyilatkozta a Naplónak a szombati meccsel kapcsolatban Szűcs Lajos, a Lombard Pápa csapatkapitánya. Mint mondta, habár a télen meghatározó játékosok távoztak a mecsekaljaiaktól, a PMFC idén valóban jól teljesített, ami intő jel lehet a Lombard számára.

- Az utóbbi időben nagyon hiányzott számunkra a győzelem, a góllövés sem ment igazán. Ennek ellenére a Ferencváros elleni meccs kivételével nem arattak felettünk többgólos győzelmet. Sajnos több alkalommal is csak döntetlent értünk el. Valójába számunkra minden mérkőzés nehéz. Mindig hatalmas alázattal és akarattal kell pályára lépnünk, mert az a csapat vagyunk, amelynek saját maga a legnagyobb ellenfele - fogalmazott az élvonal legjobb hálóőre, aki szombaton újabb elképesztő számhoz érkezik a pályafutásában: a 450. NB I-es mérkőzésén áll majd a kapuban. - Persze akkor lenne teljes az öröm, ha győzelemmel tudnánk ünnepelni a 450. meccsemet. Egyébként ugyanúgy készülök, mint bármelyik más mérkőzésre. Nem tulajdonítok nagy jelentőséget ennek a számnak, mint ahogyan a többi rekordomat sem tartom számon - jegyezte meg a kiváló futballista.

 

A sajtóban megjelent hírek szerint a Pécsi MFC több mint tizenegymillió forinttal tartozik egykori vezetőedzőjének, Supka Attilának, ezért pedig végrehajtás indulhat a klub ellen. Matyi Dezső decemberben jelentette be, hogy nem kívánja tovább támogatni a futballt. A PMFC körüli jelenlegi, idillinek egyáltalán nem nevezhető helyzetről egymásnak ellentmondó hírek is napvilágot láttak: egyes értesülések alapján a játékosok a tartozások miatt csökkentett üzemmódban edzenek, míg más források szerint a futballisták járandósá-gai rendezve vannak.
Egy biztos, szombaton lesz meccs a Perutz Stadionban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!