Lombard Pápa

2014.05.16. 13:45

Örömfoci jöhet

Pápa - A 2013/2014-es futballszezonban utoljára lép pályára vendégként a Lombard Pápa élvonalbeli focicsapata. Kezdés: szombaton 16 órától Pakson.

Napló sport

A hazaiaknak és a bakony-aljaiaknak már nincs komolyabb izgulnivalójuk az NB I 29. fordulójában sorra kerülő bajnokin, hiszen korábban már mindkét gárda bebiztosította a következő idényre szóló első ligás tagságát. A Paksi FC 31 ponttal a 11. helyről, míg a Lombard eddig 30 egységet gyűjtve a 12. pozícióból tekint a mérkőzés elé. Ősszel a Perutz Stadionból 1:0-s vereséggel távoztak a Tolna megyei zöld-fehérek, az a találkozó Orosz Márk gyönyörű, távoli bombagóljáról maradt emlékezetes.

A pápaiak támadója az előző fordulóban, Kecskeméten tért vissza súlyos sérüléséből - Orosz március 11-én, a Diósgyőr elleni Magyar Kupa-mérkőzésen szenvedett részleges bokaszalag-szakadást - , így akár szombat délután is borsot törhet a Paks orra alá.

- Természetesen nagyon örültem, hogy az előző fordulóban ismét pályára léphettem, de be kell vallanom, Kecskeméten sajnos nem ment jól a játék. Sérülésem miatt ki kellett hagynom két hónapot, ami nem múlt el nyomtalanul. Még mindig nem érzem százszázalékosnak a bokámat, habár szerencsére már teljes értékű edzésmunkát tudok végezni - nyilatkozta a Naplónak Orosz Márk, aki ismét szeretne formába lendülni, lehetőleg minél előbb.

Griffithéknek (elöl sárga mezben) szombaton ismét idegenben kell bizonyítaniuk, nehéz lesz Pakson (Fotó: Penovác Károly)

A Paks elleni találkozóval kapcsolatban kifejtette, véleménye szerint egy élvezetes, nagyon jó mérkőzés is kisülhet az összecsapásból, mivel már egyik csapatnak sincs vesztenivalója.

- Aktuális ellenfelünk és mi is megnyugodhattunk, megőriztük az NB I-es tagságunkat. Mindkét csapat szereti és tudja is játszani a futballt, most pedig alkalmunk nyílik ennek a demonstrálására. Nem kell foglalkoznunk a pontokkal, egyszerűen élveznünk kell a focit. Akár egy gólgazdag meccset is játszhatunk. Ettől függetlenül persze szeretnénk megszerezni mindhárom pontot, ugyanis nem mondtunk le arról, hogy a végelszámolásnál a tabella első tíz csapata között legyünk fűzte hozzá egy mosoly kíséretében a 24 esztendős labdarúgó.

Nagy Mihálynak, a Lombard Pápa vezetőedzőjének a dolgát jelentősen nehezíti, hogy eltiltás miatt Csizmadia, Struhár, Nagy Tamás és Tóth Gábor sem bevethető, továbbá kisebb-nagyobb sérülések, betegségek miatt további futballisták játéka is kérdéses.

A Lombard Pápa és a Paks eddig kilenc alkalommal találkozott egymással az első osztályban. A mérleg rendkívül kiegyenlített, ugyanis három döntetlen mellett mindkét csapatnak háromszor sikerült legyőzni az ellenfelét. Azonban a bakonyaljaiak még nem tudtak bajnokit nyerni Pakson, ahol mindössze két pontot szereztek a négy vendégszereplésük alkalmával. A Veszprém megyei sárga-feketék legutóbb 2:0-s vereséggel távoztak a dél-dunántúli kisvárosból.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!