Lombard Pápa

2014.09.08. 12:25

Mátyus János szívébe zárta Pápát

Pápa - Nem az előzetes elképzelései szerint alakult a játékoskeret kialakítása - röviden és tömören ezért állt fel a Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgócsapatának kispadjáról Mátyus János vezetőedző, aki a Naplónak beszámolt a döntése hátteréről.

Polgár Tibor

A 39 esztendős szakembert június végén nevezték ki a bakonyaljai sárga-feketék mesterének, az új edzőnek az alapokról kellett újjáépítenie a csapatot. Mátyus János mintegy két és fél hónapot töltött el a pápai kispadon, a szezon előtt a futballberkeken belül kiesőjelöltként elkönyvelt Lombarddal 6 forduló után a 8. helyen állt nyolc pontot szerezve.

- Váratlan és igencsak meglepő a távozásod. Sokat gondolkodtál a döntésen?

- Nem pár perc alatt hoztam meg a döntést. A legutóbbi, nyíregyházi bajnokinktól számított 4-5 nap alatt született meg bennem a végső elhatározás.

Mátyus János masszív és lelkes csapata több bravúrt is aratott, például legyőzte a Ferencvárost (Fotó: Stiger Ádám)

- Mi vezetett idáig?

- Ezzel kapcsolatban sok téves információ kapott szárnyra. Egyszerűen nem úgy alakult a játékoskeret kialakítása, ahogyan elképzeltem. Különösebb ok nincs a háttérben. Úgy éreztem, nem tudok százszázalékos munkát végezni, így pedig tovább kell állnom. Nagyon köszönöm Bíró Péter tulajdonos úrnak a lehetőséget, valamint a pápaiak szeretetét, mindig szeretettel gondolok majd vissza a pápai labdarúgásra.

- A pletykák szerint külföldön folytatod az edzői pályafutásodat.

- Természetesen szívesen vállalnék külföldön munkát, azonban nem volt ilyesfajta megkeresésem. Mint ahogyan a híresztelések ellenére az élvonalból és a másodosztályból sem kaptam állásajánlatot.

- Milyen érzésekkel távoztál Pápáról?

- Kizárólag pozitív emlékeket őrzök magamban a Lombard Pápával kapcsolatban. Messziről jött embernek számítottam, de hamar befogadtak a városban. A teljesen átalakuló csapatunkkal becsületes, tisztességes munkát végeztünk. Úgy vélem, hogy erőnlétileg, taktikailag, illetve a táblázat tekintetében is megfelelő állapotban adtam át a csapatot. Nem titok, nagy megszerettem a várost.

- Előfordulhat, hogy később megbánod a távozást?

- Életem egyik legnehezebb döntése volt ez. Benne van a pakliban, hogy rossz döntést hoztam, de innentől már csak előrefelé tekintek.

Kovácsnál jó kezekben van a csapat

Mátyus János távozása után a Lombard Pápa klubvezetése Kovács László kapusedző gondjaira bízta a futballistákat. A tapasztalt tréner nem először veszi át ideiglenesen a vezetőedzői feladatokat, korábban kétszer is kisegítette beugróként a pápai fociklubot. Szemán György klubigazgató érdeklődésünkre elmondta, a Magyar Labdarúgó-szövetség szabályai szerint Mátyus távozásától számítva 60 nap áll rendelkezésükre, hogy megtalálják a - megfelelő papírokkal rendelkező - új vezetőedzőt. A sportvezető megjegyezte, nem fogják elkapkodni a döntést, Kovács Lászlónál pedig jó kezekben van a csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!