Lombard Pápa

2014.08.03. 16:50

Pápai bravúr a Fradi ellen

Pápa - Az újonc Popin góljával a Lombard Pápa meglepetésre legyőzte a Ferencvárost vasárnap a labdarúgó NB I második fordulójában.

Horváth Gábor

Lombard - FTC 1:0 (0:0)

Pápa, 3500 néző. V.: Fábián.

Lombard Pápa: Szűcs Jagodics, Tóth G., Csizmadia, Frizoni Sluka, Bogunovic, Csilus T., Zulevs Kenesei, Popin. Edző: Mátyus János.

Ferencvárosi TC: Dibusz Dilaver, Nalepa, Mateos, Bosnjak Busai, Gyömbér, Kukurozovic Gera Böde, Lauth. Edző: Thomas Doll.

Csere: Kukurozovic helyett Nagy D. a 46., Frizoni h. Faggyas az 55., Kenesei h. Waltner a 70., Nalepa h. Csilus Á. a 71., Busai h. Ugrai a 80., Popin h. Nagy T. a 83. percben.

Sárga lap: Popin a 30., Sluka a 39., Gyömbér a 65., Csilus Á. a 75. percben

A 2014/2015-ös szezon első hazai mérkőzésén a Ferencvárost fogadta a Lombard. A múlt, a statisztika és a forma nem a pápaiak mellett szólt, a fővárosiak voltak a találkozó abszolút esélyesei.

A hazaiaknál kezdőként kapott szerepet az új szerzemény, a két méter magas szerb csatár, Sasa Popin.

A győztes gól szerzőjét, Sasa Popint ünneplik a társak. Gera Zoltán és a Ferencváros ezúttal meghajolt a pápai együttes előtt (Fotó: Stiger Ádám)

Az egyébként remek hangulatú mérkőzés első tíz percében semmi nem történt a pályán. Ismerkedés, mezőnymunka - ezekkel a szavakkal szokták leírni az ilyen időszakokat, de ezúttal még ez is túlzás lett volna. A Fradi passzolgatott, elég pontatlanul, a Lombard visszahúzódott.

Az első helyzetre 15 percet kellett várni, Böde adott be jobb oldalról, Busai viszonylag tisztán lőhetett, de a védők blokkolni tudtak. A Fradi játéka valamelyest meg is élénkült, de a Pápa fegyelmezetten zárt. Szűcsnek sokáig nem is volt dolga, aztán rövid idő alatt kétszer is nagyon oda kellett figyelnie. Először kapujából kifutva a 16-osról tisztázott lábbal, majd bravúrosan védett. A 27. percben Böde fordult le a jobb oldalon, az alapvonalról középre adott, kicsit Lauth mögé jött a labda, de a német csatár azért kapura kotorta, Szűcs védett nagyot. Nem sokkal később Busai közeli próbálkozását fogta Szűcs.

A Pápa teljesen veszélytelen volt kapura, a csapat egyetlen kontrát sem tudott vezetni és a szórványos felívelések is eredménytelenek voltak.

Az első félidő hosszabbításában aztán jött egy hazai helyzetecske, Kenesei szabadrúgása ment kapu mellé.

A második félidőt aktívabban kezdte a Lombard. Popin szép egyéni akció után a Fradi kapuja elé került, Dibusz hárított. Ezt követően az FTC megint beszorította a hazai csapatot, nagyobb helyzetet azonban nem tudott kialakítani a zöldfehér alakulat.

A 62. percben váratlanul megszerezte a vezetést a Lombard. Egy kontra végén a felfutó Csizmadi jól adott be jobbról, Popin Nalepát megelőzve közelről a kapuba juttata a labdát, 1:0.

A Ferencváros igyekezett még nagyobb nyomás alá helyezni a pápaiakat, de a vendégek játékából hiányzott a váratlan megmozdulás, a ritmusváltás. Mátyus János fiai továbbra is nagyon koncentráltan, hátul kevés hibával futballoztak, ráadásul immáron lélektani előnyben is voltak.

A 79. percben Lauth csapott be két védőt, 17 méterről tekert, labdája alig ment el a bal kapufa mellett. A 85. percben Mateos került ígéretes helyzetbe Böde csúsztatása után, de a spanyol légiós nem találta fel magát.

A pápaiak elsősorban védekeztek, de a megszerzett labdát nem vágták azonnal előre, hanem igyekeztek megtartani azt.

A Lombard minden dicséretet megérdemel, a sikerből semmit nem von le, hogy a harcos csapat most egy gyenge, erőtlen FTC-vel találta szembe magát.

Mátyus János: Gratulálok a csapatomnak, amely a maximumot adta. Fejben, mentálisan mindenki nagyon jól teljesített. A meccs közben kezdtük abban hinni, hogy itt akár nyerhetünk is. Most győztünk, de a legfontosabb az, hogy megmutattuk, hogy így is tudunk teljesíteni.

Thomas Doll: Csalódott vagyok, nagyon gyengén játszottunk ma. El lehet veszíteni egy meccset, de nem mindegy, hogyan. A játékunknak nem volt tempója, míg a Pápa remekül tette a dolgát.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!