Lovas

2016.12.13. 22:15

Luca-napi búzavetés

Lovas - Sajnos a Mikulás idén sem szánkón jött el a gyerekekhez. Gyönyörűen sütött a nap, de ettől függetlenül több gyerkőc jött el az idei ünnepségre, mint tavaly.

Szendi Péter

Legelőször a vendégeket Volford-Hull Zita alpolgármester asszony köszöntötte, egyben az önkormányzat jókívánságát is tolmácsolta.

Ahogy tavaly, úgy idén is a szentkirályszabadjai Napraforgó Ház Családi Napközi előadását tekinthették meg az érdeklődők. A Mikulásra való várakozás és az érkezésének játékosabbá tételére interaktív bábjátékkal várták a gyerekeket. A Mikulás a helyi szokásoknak megfelelően a település valamennyi gyermekét várta és egyben jutalmazta ajándékcsomaggal.

Az ajándékosztást követően kézműves-foglalkozással várták a gyermekeket, felnőtteket egyaránt. A tevékenységek alapja a hagyományaink továbbadása, a természetes anyagok használata, valamint a korosztályi sajátosságok fegyelembevétele volt. Ennek megfelelően fenyődíszeket készítettek olajos magvakból, elsősorban földimogyoróból, natúr színvilággal díszítve.

A Luca-napi búzavetés után mézeskalácsot díszítettek a kicsik
Fotó: Szendi Péter

Ösztönözve a gyermekeket arra, hogy a saját készítésű ajándék a legértékesebb. Egyedi üdvözlőlapot is készítettek hajtogatással, és a kreativitásnak is teret adva a változatos dekorációkkal kiegészítve. Luca-búza vetésével elevenítették fel a hagyományokat, többek között a termésjövendölő búza értékét.

A program a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer keretében valósult meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!