Malomsok

2016.01.25. 20:09

Malomsokon kihasználják a lehetőségeket, nem ijednek meg a kihívásoktól, a nehézségektől

Malomsok - Szűkös költségvetésből gazdálkodunk, ezért az összes, számunkra megfelelő pályázati lehetőség kihasználását fontos feladatunknak tartjuk. Csak így tudjuk fejleszteni, szépíteni a településünket - hangsúlyozta beszélgetésünk során Fintáné Dóra Mária, Malomsok polgármestere.

Polgár Tibor

Fintáné Dóra Máriát 2014 októberében választották meg az 540 főt számláló település élére. - 2006-ban kerültem a malomsoki önkormányzathoz, ahol főként szociális ügyekkel foglalkoztam. Szerettem ezt a munkakört, melynek ellátása során a lakosság bizalommal fordult hozzám a problémáival, minden esetben igyekeztem a segítségükre lenni. Munkám során betekintést nyertem az itt élő emberek életébe, megismertem a gondjaikat. Főként ez, valamint a falu iránti szeretet ösztönzött arra, hogy elinduljak a választásokon - nyilatkozta a Naplónak a polgármester, akitől megtudtuk: megoldásra váró feladatokban nem szűkölködik Malomsok vezetése, ugyanakkor még véletlenül sem ijednek meg a kihívásoktól.

Az elkövetkező időszak tervei között szerepel elsősorban a szennyvízelvezetés, a csatornázás megoldása, önkormányzati ingatlanok felújítása, továbbá egy közösségi tér kialakítása. Emellett szeretnék rendbe tenni a helytörténeti kiállításnak otthont adó helyiséget, valamint igencsak szükségessé vált az óvoda épületének korszerűsítése, felújítása. - Ezeket a terveket európai uniós és hazai pályázatok segítségével szeretnénk megvalósítani. A pályázati eljárások során szerzett tapasztalatainkkal a civil szervezeteknek is igyekszünk segítséget nyújtani, legyen szó a pályázataik elkészítéséről vagy azok benyújtásáról - jegyezte meg Fintáné Dóra Mária.

Persze az előző szűk másfél év alatt sem tétlenkedtek, több területen is szép eredményeket értek el a falu fejlesztésében. A Start munkaprogram és a közfoglalkoztatás lehetőségeit a munkanélküliség csökkentése, illetve a település arculatának szépítése terén kamatoztatták. A képviselő-testülettel együtt nagy hangsúlyt fektetünk az időskorúak helyzetének javítására, ezért 2015-től bevezettük a házi gondozás intézményét Malomsokon. Folyamatosan keressük azokat a lehetőségeket, melyekkel megkönnyíthetjük a lakosság életét - tájékoztatott a község vezetője. Mint mondta, az önkormányzat mindig számíthat a helyi gazdák társadalmi munkában végzett önzetlen segítségére, akár mellékutak rendbetétele, akár föld-, illetve gépi munkák, vagy éppen téli hóeltakarítás válik esedékessé.

- Nagyon büszke vagyok arra, hogy Malomsokon több civil szervezet, helyi amatőr csoport is működik. Sokat segítenek a közösségi és a kulturális élet fellendítésében, a különféle programok lebonyolításában, illetve fellépésükkel színesebbé teszik a rendezvényeinket. Az önkormányzat anyagi lehetőségeihez mérten támogatja a tevékenységüket. Fontos megemlíteni, hogy a lakosság részéről is sok segítséget kapunk a rendezvényszervezéshez és a faluszépítéshez. Az itt élő emberek összefogása, összetartása példaértékű - hangsúlyozta a polgármester. Mindezt Gáspár Enikő is alátámasztotta. Ő 2001-ben költözött Malomsokra, szavai szerint azonnal befogadták a helyiek, akikben egy barátságos, segítőkész, összetartó közösséget ismert meg. - Különösen tetszik az itteni aktív közösségi élet, a sokféle remek, családias hangulatú rendezvény - fűzte hozzá Gáspár Enikő.

- A nehéz anyagi körülmények ellenére 2015-ben sikerült a település működőképességét megőriznünk, kötelező feladataink ellátását biztosítanunk. Ezekben nagy segítségemre volt a jegyző és a malomsoki hivatal dolgozóinak munkája. A polgármesteri feladatok ellátása nem csak a hivatali munkaidőt veszi igénybe, és ezt családom segítsége, megértése nélkül nehezen tudnám megoldani - zárta gondolatait Fintáné Dóra Mária.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!