Mihályháza

2016.03.20. 19:38

Összefogtak a győrszemerei baleset áldozatának családjáért

Mihályháza - Zsúfolásig megtelt a község tornaterme a jótékonysági est alkalmából, melyet a két hónappal ezelőtti győrszemerei tragédia során elhunyt mihályházi férfi családjának támogatására szerveztek.

Polgár Bettina

- Hálás vagyok a mihályházi baráti körnek, akik megvalósították ezt az eseményt, a szereplőknek, akik színpadra léptek, és mindazoknak, akik segítségével, támogatásával, munkájával ez a rendezvény létrejöhetett - fogalmazott a Naplónak nyilatkozva Berki Krisztina, az elhunyt özvegye. Egy helyi, összetartó baráti társaság tagjaiban merült fel az elhatározás, hogy a jó ügy mellé álljanak, és jótékonysági estet rendezzenek a győrszemerei autóbalesetben elhunyt mihályházi férfi családjának támogatására.

- A jótékonykodásáért cserébe az ember nem vár semmit, pedig kap. Nem mást, mint szeretetet. Azért valósítottuk meg ezt az eseményt, hogy ez a család érezze, nincs egyedül a bajban. Mi itt önökkel együtt érzünk velük, fogjuk a kezüket – fogalmazott köszöntőjében Fodor Veronika, a rendezvényt szervező baráti kör egyik tagja.

A programnak a Mezőlaki Arany János Általános Iskola Mihályházi Tagintézményének tornaterme adott otthont, melyet a tankerület térítésmentesen bocsátott a szervezők rendelkezésére. A jótékony célt szolgáló eseményen részt vett a Barátok közt című sorozat sztárja, R. Kárpáti Péter, színpadra léptek a Malomsoki Menyecskék, a Nyerő Hatos, a pápai Vadvirág Néptáncegyüttes, a kemeneshőgyészi Lesz-Vigasz népdalkör, valamint Papatyi Tóth Tünde, Horváthné Szabó Andrea és Bertalan Tamás énekes. Fellépett még Dancs Fruzsina operaénekes, a mihályházi asszonykórus, továbbá a helyi Rezeda Néptánccsoport. A színpadi produkciókat követően az előadókat, valamint a támogatott családot állófogadás várta a falu kultúrházában.

fotók: Mészáros Géza, Polgár Tibor

A rendezvény idejére a szervezők a tornaterem bejáratánál becsületkasszát helyeztek el, az ebben összegyűlt összeget pedig teljes egészében a mihályházi család számára ajánlották fel. Nagyné Tompa Anita, a család rokona, a rendezvény társszervezője kiemelte, mindenkit nagy örömmel töltött el, hogy egészen a legfiatalabbaktól kezdve az idősebbekig bezárólag minden korosztály, az egész falu megmozdult a családért, tanúbizonyságot téve Mihályháza összetartó erejéről.

Hárman meghaltak a győrszemerei balesetben

Mihályháza egy emberként áll a gyászoló család mellett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!