Mihályháza

2016.06.29. 09:49

Népszerű volt a VI. Mihályháza táncfesztivál

Mihályháza - Több mint ezer érdeklődő, 79 produkció, 390 táncos, négy zsűritag és egy színpad - a számok tükrében így jellemezhető a nyári forróság ellenére is elsöprő érdeklődés által övezett VI. Mihályháza táncfesztivál.

Polgár Bettina

Az immár hagyományossá vált nagyszabású táncrendezvény a mihályházi önkormányzat, valamint a Sanogenesis Alapítvány közös szervezésében valósult meg. Az eseménynek a korábbi évekhez hasonlóan idén is a helyi általános iskola udvara és tornaterme adott otthont.

Szegediné Murai Dóra, a Sanogenesis Alapítvány rendezvényszervezője a Naplónak nyilatkozva elmondta, alapítványuk kiemelt figyelmet fordít a testmozgásra, az egészségmegőrzésre, ebből kifolyólag hat évvel ezelőtt megfelelő alapokkal rendelkeztek a program útjára indításához. - A rendezvényre minden táncstílusban lehetett nevezni, manó, gyermek, junior és felnőtt korcsoportban, de természetesen érkeztek versenyzők a szenior korosztályból is. Mivel ez nem egy országos bajnokság, a négytagú zsűri is más megközelítésből értékelte a produkciókat: fontos volt többek között az előadásmód és a vidámság. Tehát a rendezvény egyáltalán nem hasonlított a szokásos, pontszerző versenyekre, sokkal inkább örömfesztivál volt. A fellépők arany, ezüst vagy bronz minősítésben, illetve oklevélben részesültek - magyarázta Szegediné Murai Dóra.

Fotó: Mihályházi Önkormányzat

Hozzáfűzte, a mihályházi táncfesztivál egy motiváló, építő célú esemény, mely leginkább a sikerélmények gyűjtéséről, a tapasztalatszerzésről és a versenyekre való felkészítés elősegítéséről szól.

- A rendezvényen szép számmal vették részt bölcsődések, óvodások. Sokuknak az is nagy dolognak számított, hogy kiálltak a színpadra és bemutatták, amit egész évben tanultak. Volt olyan fiatal is, aki sírt, hogy nem szeretne színpadra állni, de mégis megtette, és leküzdötte saját magát. Mindenki maga éli meg, hogy mit is jelent számára ez a verseny - fogalmazott Szegediné Murai Dóra. Mint mondta, a szárnypróbálgatók mellett szerepeltek gyakorlottabb táncosok is, olyanok, akik például hamarosan Európa-bajnokságra vagy világkupára utaznak. Számukra ez egy remek megmérettetés volt a nagy versenyek előtt.

Szegediné Murai Dóra megjegyezte, a rendezvényre nemcsak a pápai járásból, hanem a megye számos pontjáról, sőt, az egészen távol fekvő Hódmezővásárhelyről is érkeztek résztvevők. Ők tavaly léptek először színpadra a mihályházi táncfesztiválon, de annyira megtetszett nekik, hogy idén is visszajöttek.

Az eseményen Mészáros Géza, Mihályháza polgármestere köszöntötte a jelenlévőket. Beszédében visszaidézte az elmúlt hat év tapasztalatait: hogyan nőtte ki magát a mihályházi táncfesztivál egy ezrek által látogatott, a megyehatáron túl is ismert rendezvénnyé. A falu vezetője felelevenítette a helyi Rezeda néptáncegyüttes szép sikereit, valamint rámutatott: a településen már az óvodás és a kisiskolás gyermekek esetében is nagy hangsúlyt fektetnek a néptáncoktatásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!