Mindszentkálla

2015.09.09. 11:19

Együtt ünnepel Mindszentkálla és Szentbékkálla - A két település közös szüreti mulatságot tart

Mindszentkálla - A település és Szentbékkálla lakói hosszú évek óta együtt ünneplik a szüretet. A közös mulatságnak felváltva adnak otthont, a felvonulás azonban mindkét községet érinti.

Tóth B. Zsuzsa

Az idei szüreti mulatságot szeptember 12-én, szombaton rendezik. A házigazda ezúttal Mindeszentkálla települése lesz. Ahogy az ilyenkor megszokott, a színes felvonulás Szentbékkálláról indul, ahol az utcákat járva több helyen is megállnak a szüretet ünneplők. A műsorról és a jókedvről Rupa Ilona és a Káli Tűzrózsák tagjai gondoskodnak vidám táncaikkal, fellépnek a Révfülöpi Tűsarkú Vadak , a mindszentkállai Őszülő Halánték Baráti Társaság tagjai. A menetet a Kisbíró vezeti, azt követi a szőlőharang, a bírói pár, majd a jelmezesek, lovasok, traktorok, lovas kocsik hosszú sora.

Nagy Boglárka, Gerencsér Dávid, Molnár László és Molnár Tibor a szőlőharanggal és a zászlókkal Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A két település lakóinak vendégszeretetét élvezik a lelkes felvonulók, akiket pogácsákkal, borral, musttal, szőlővel kínálnak a házak előtt. Jól is esik a frissítő mindig, hiszen nem restek akár gyalog, a feldíszített kocsikat kísérve átsétálni egyik faluból a másikba minden évben. A felvonulás végén Mindszentkállán a Faluházban közösen vacsorázik mindenki, aztán a szüreti bálon a Pulzus együttes játszik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!