Telekom Veszprém

2009.03.31. 06:29

Exkluzív MKB-s nyilatkozatok - Nem tört meg a gárda

Ciudad Real, Veszprém - Bosszantó arányú vereséget szenvedett az MKB Veszprém KC együttese vasárnap Spanyolországban. A BM Ciudad Real öt góllal győzte le (29:24) a magyarokat a BL negyeddöntőjének első felvonásán, pedig a vendéggárda két alkalommal is vezetett, és remekül tartotta magát a világ legjobbjának otthonában.

Horváth Gábor

- Építők, Építők - harsogta a körülbelül 100-120 fős kórus a Quijote Aréna kapu mögötti lelátójának legfelső karéjáról, bő egy óra volt még hátra a Ciudad-MKB mérkőzésig, és a veszprémi szurkolók már elfoglalták - nem túl jó - helyüket, míg a hazai szimpatizánsok csak igen lassan szállingóztak be az ötezres sportcsarnokba. 

Érdekes, hogy a világ legjobbjának tartott BL-címvédő otthona a kezdésre sem telt meg teljesen, a pályára lépő csapatokat remek, de messze nem elsöprő hangulat fogadta, pedig a géppuskaropogásszerű nyelvi bravúrokat is bemutató műsorközlő mindent megtett a jókedv fokozásáért. 

Ami a találkozót illeti, látszott, hogy mindkét gárda alaposan felkészült a másik játékából. A Veszprém kétszer fordított a mérkőzés állásán és a vége előtt kilenc perccel döntetlenre jött fel, ami igencsak dicséretes a komplett világválogatottnak beillő Ciudad otthonában. 

A BM azonban nem véletlenül nyerte meg két alkalommal is a legjobbak versengését: egyszer sem ingott meg, és a hajrában hihetetlenül gyorsan tudta növelni az előnyét. 

A mérkőzést követően többen kritizálták a belorusz sípmesterek teljesítményét (a klub hivatalos vizsgálatot kért a szövetségtől), de az is szóba került, hogy ha nem puskáz el három hétméterest az MKB, máris szebben mutatott volna a végén az eredményjelző. 

Peric
remek teljesítménye ezúttal nem volt elég, a vendégcsapat a meccs nagy részében jól védekezett, a balátlövőknek azonban nem ment, és sajnos döntő szituációkban maradtak ki helyzetek beállós, illetve szélső pozíciókból. 

A Ciudad kibírta Stefansson gyengélkedését, a Fernandez, Abalo, Kallman trió szállította a gólokat, a Sterbiket váltó Hombrados pedig a bravúrok sorozatát.

Az öttalálatnyi különbség soknak tűnik a spanyolok ellen, hiszen a legutóbb a Veszprém Arénában is sikert arató BL-címvédővel szemben a minimális győzelem is jó eredménynek számítana a visszavágón, persze ez nem azt jelenti, hogy máris le kell tenni a továbbjutás eléréséről.

- A Ciudad rendkívül erős gárda, úgy érzem, hogy egy jó mérkőzést tudtunk velük játszani. 

Az utolsó nyolc percben óriási nyomás alá kerültünk, kaptunk néhány elkerülhető gólt, de hozzá kell tenni azt is, hogy a hajrában 3-4 olyan bírói hiba volt, ami döntően befolyásolta a végeredményt - nyilatkozta az összecsapást követően Mocsai Lajos

Az előzetesen az 5-6 gólos mínuszt jó, az 1-4-es vereséget pedig bravúros teljesítmények tekintő szakvezető a párharc folytatásával kapcsolatban megjegyezte: nehéz, de nem lehetetlen a helyzet. Mocsai egykori játékosa, a korábbi világklasszis Talant Dusebajev a sajtótájékoztatón kiemelte: a várhatóan igencsak nehéz veszprémi visszavágóra is tekintettel alaposan felkészültek a párharc első mérkőzésére. 

- A védelmünk jól működött, a támadásaink viszont túl sokszor haltak el a remekül védő Pericben - értékelt röviden a Ciudad vezetőedzője. 

A heteseket hárító Havier Hombrados szerint a második találkozón is hideg fejre lesz szüksége csapatának. - Rendkívül gyors meccset játszottunk, látszott, hogy jól ismeri egymást a két gárda, szinte minden percben változtatnunk kellett a taktikán, ahogyan nekik is - mondta a spanyol válogatott kapus.

- Remek csapat a Ciudad, de mi jobbak vagyunk. Elkövettünk egy-két hibát, de otthon más lesz a helyzet, a spanyolok megtudják, milyen Veszprémben kézilabdázni - vélekedett Gulyás Péter. A jobbszélső kijelentette: hazai pályán kivívják a továbbjutást.

A rutinos átlövő Carlos Perez is azt hangsúlyozta, hogy a párharc nem hatvan, hanem százhúsz percből áll, és a magyar gárda még nem tett le arról, hogy kiejtse riválisát.

- A hibák ellenére nem volt benne az ötgólos vereség a meccsben, a kéttalálatnyi különbség reálisabb lett volna. Nehéz lesz a visszavágó, de azt érzem, hogy a csapat a hazai közönség segítségével meg tudja oldani a feladatot - tekintett előre Putics Barna. 

A válogatott irányító-átlövő annyit még hozzátett: akkora bírói segítséget szeretne, mint amennyit a spanyolok kaptak vasárnap.

Ilyés Ferenc szintén nem tartja igazságosnak az öt gólt. - Remélem, hogy a második mérkőzésen támadásban és védekezésben jobban, keményen játszunk, és kiharcoljuk a tovább- jutást - nyilatkozta a nyáron Németországba igazoló átlövő.

- Maradt esélyünk, ha mindenki ezer százalékon égve, motiváltan lép pályára, a visszavágon meglephetjük a Ciudadot - adott hangott bizakodásának Jevgenyij Lusnyikov, a veszprémiek védő-specialístája, aki megköszönte a csapatot Spanyolországba elkísérő szurkolók buzdítását.

Az együttes második számú kapusa, Liszkai Szilveszter szerint maradt még a társaságban. 

- Ennél jobban is tudunk játszani, és a telt házas arénában sikerülhet kivívni a továbbjutást.

(Fotó: Orosz Péter)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!